Ιπτάμενα αυτοκίνητα:

Ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση ώστε να μπορούν να πετούν πάνω από τις πόλεις με ασφάλεια.

Kathimerini Greek - - ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ -

Προσπάθειες να ξεπεραστούν τα τεχνικά και χωροταξικά προβλήματα που εμποδίζουν την κυκλοφορία ιπτάμενων αυτοκινήτων καταβάλλονται από εταιρείες και επιστήμονες.

Ακόμα και πριν κάνουν την εμφάνισή τους στις ιστορίες για μικρά παιδιά, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ανέκαθεν αποτελούσαν όνειρο των οδηγών σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το όνειρο αυτό μοιάζει έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά.

Επιχειρηματίες και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται ώστε να δημιουργήσουν ένα ιπτάμενο όχημα το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τους οδηγούς με ασφάλεια πάνω από την κίνηση. Μεταξύ των εταιρειών που μάχονται για τα πρωτεία στον χώρο είναι και η Airbus. Τα περισσότερα οχήματα, πάντως, δεν μοιάζουν με αυτοκίνητα καθόλου. Τυπικά διαθέτουν πολλούς μικρούς έλικες που τους επιτρέπουν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, όπως τα ελικόπτερα, ενώ χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες.

Βέβαια, είναι ακόμη αρκετά επίφοβο τα ιπτάμενα αυτά «αυτοκίνητα» να γίνουν πραγματικότητα. Τα εμπόδια πολλά, τόσο τεχνολογικά όσο και χωροταξικά. Από τη μία η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιτρέπει στα οχήματα αυτά να είναι χρηστικά, ενώ από την άλλη δεν δείχνει να υπάρχει ξεκάθαρη λύση ώστε να μπορούν τα οχήματα αυτά να πετούν πάνω από τις πόλεις με ασφάλεια και χωρίς συγκρούσεις.

Καταλυτική στην ανάπτυξη του προϊόντος αυτού έχει υπάρξει και η συμβολή της Uber, μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες μεταφορών μέσω Ιντερνετ. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή δεν σχεδιάζει να αναπτύξει η ίδια ένα τέτοιο όχημα, δείχνει μεγάλη πίστη στην ιδέα ενώ ασκεί συμβουλευτικό ρόλο σε εταιρείες του χώρου αυτού. Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε μια 98σέλιδη έκθεση σχετικά με την προοπτική των οχημάτων αυτών ως ταξί τόσο αυτόνομων όσο και με πιλότο.

Οι μπαταρίες

Βασικό εμπόδιο που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες, εκτός από αυτό του κόστους, είναι αναμφισβήτητα το τεχνολογικό. Παρά τη ραγδαία ανάπτυξη των υπολογιστών, η οποία επιτρέπει τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των αεροσκαφών αυτών, τροχοπέδη αποτελούν οι μπαταρίες. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν βρίσκονται ακόμα σε θέση να διατηρούν το αεροσκάφος εν πτήσει για αρκετή ώρα, τόσο για να είναι χρηστικό όσο και για να είναι επικερδές στην περίπτωση που αυτό χρησιμοποιηθεί ως ταξί.

Ταυτόχρονα, προβλήματα παρουσιάζουν και η διαχείριση της κίνησης και η αποφυγή συγκρούσεων. Είναι σαφές ότι οι παρούσες υποδομές, δεν είναι σε θέση να επεκταθούν σε τέτοιο βαθμό προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν τόσο πολλά αεροσκάφη πάνω από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Στον τομέα αυτό εργάζεται ακόμα και η ΝΑSΑ, καθώς απαιτείται μια ολοκληρωτικά διαφορετική λύση ώστε να είναι σε θέση να στηρίξει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Ετσι, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι κατά πόσον μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο όχημα, αλλά εάν είναι σε θέση να λειτουργήσει στις συνθήκες του μέλλοντος.

Δοκιμαστικές πτήσεις πρωτότυπου ιπτάμενου αυτοκινήτου πραγματοποίησε στα τέλη του 2016 η ισραηλινή Urban Aeronautics.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.