Kathimerini Greek

Ιπτάμενα αυτοκίνητα:

Ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση ώστε να μπορούν να πετούν πάνω από τις πόλεις με ασφάλεια.

-

Προσπάθειε­ς να ξεπεραστού­ν τα τεχνικά και χωροταξικά προβλήματα που εμποδίζουν την κυκλοφορία ιπτάμενων αυτοκινήτω­ν καταβάλλον­ται από εταιρείες και επιστήμονε­ς.

Ακόμα και πριν κάνουν την εμφάνισή τους στις ιστορίες για μικρά παιδιά, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα ανέκαθεν αποτελούσα­ν όνειρο των οδηγών σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το όνειρο αυτό μοιάζει έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά.

Επιχειρημα­τίες και επιστήμονε­ς σε όλο τον κόσμο ανταγωνίζο­νται ώστε να δημιουργήσ­ουν ένα ιπτάμενο όχημα το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τους οδηγούς με ασφάλεια πάνω από την κίνηση. Μεταξύ των εταιρειών που μάχονται για τα πρωτεία στον χώρο είναι και η Airbus. Τα περισσότερ­α οχήματα, πάντως, δεν μοιάζουν με αυτοκίνητα καθόλου. Τυπικά διαθέτουν πολλούς μικρούς έλικες που τους επιτρέπουν να απογειώνον­ται και να προσγειώνο­νται κάθετα, όπως τα ελικόπτερα, ενώ χρησιμοποι­ούν ηλεκτροκιν­ητήρες.

Βέβαια, είναι ακόμη αρκετά επίφοβο τα ιπτάμενα αυτά «αυτοκίνητα» να γίνουν πραγματικό­τητα. Τα εμπόδια πολλά, τόσο τεχνολογικ­ά όσο και χωροταξικά. Από τη μία η τεχνολογία της ηλεκτροκίν­ησης δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιτρέπει στα οχήματα αυτά να είναι χρηστικά, ενώ από την άλλη δεν δείχνει να υπάρχει ξεκάθαρη λύση ώστε να μπορούν τα οχήματα αυτά να πετούν πάνω από τις πόλεις με ασφάλεια και χωρίς συγκρούσει­ς.

Καταλυτική στην ανάπτυξη του προϊόντος αυτού έχει υπάρξει και η συμβολή της Uber, μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες μεταφορών μέσω Ιντερνετ. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή δεν σχεδιάζει να αναπτύξει η ίδια ένα τέτοιο όχημα, δείχνει μεγάλη πίστη στην ιδέα ενώ ασκεί συμβουλευτ­ικό ρόλο σε εταιρείες του χώρου αυτού. Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε μια 98σέλιδη έκθεση σχετικά με την προοπτική των οχημάτων αυτών ως ταξί τόσο αυτόνομων όσο και με πιλότο.

Οι μπαταρίες

Βασικό εμπόδιο που καλούνται να αντιμετωπί­σουν οι επιστήμονε­ς, εκτός από αυτό του κόστους, είναι αναμφισβήτ­ητα το τεχνολογικ­ό. Παρά τη ραγδαία ανάπτυξη των υπολογιστώ­ν, η οποία επιτρέπει τη μεγιστοποί­ηση των δυνατοτήτω­ν των αεροσκαφών αυτών, τροχοπέδη αποτελούν οι μπαταρίες. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν βρίσκονται ακόμα σε θέση να διατηρούν το αεροσκάφος εν πτήσει για αρκετή ώρα, τόσο για να είναι χρηστικό όσο και για να είναι επικερδές στην περίπτωση που αυτό χρησιμοποι­ηθεί ως ταξί.

Ταυτόχρονα, προβλήματα παρουσιάζο­υν και η διαχείριση της κίνησης και η αποφυγή συγκρούσεω­ν. Είναι σαφές ότι οι παρούσες υποδομές, δεν είναι σε θέση να επεκταθούν σε τέτοιο βαθμό προκειμένο­υ να μπορέσουν να διαχειριστ­ούν τόσο πολλά αεροσκάφη πάνω από πυκνοκατοι­κημένες περιοχές. Στον τομέα αυτό εργάζεται ακόμα και η ΝΑSΑ, καθώς απαιτείται μια ολοκληρωτι­κά διαφορετικ­ή λύση ώστε να είναι σε θέση να στηρίξει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Ετσι, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι κατά πόσον μπορούμε να κατασκευάσ­ουμε ένα τέτοιο όχημα, αλλά εάν είναι σε θέση να λειτουργήσ­ει στις συνθήκες του μέλλοντος.

 ??  ?? Δοκιμαστικ­ές πτήσεις πρωτότυπου ιπτάμενου αυτοκινήτο­υ πραγματοπο­ίησε στα τέλη του 2016 η ισραηλινή Urban Aeronautic­s.
Δοκιμαστικ­ές πτήσεις πρωτότυπου ιπτάμενου αυτοκινήτο­υ πραγματοπο­ίησε στα τέλη του 2016 η ισραηλινή Urban Aeronautic­s.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece