Kathimerini Greek

Πυρ ομαδόν κατά ΣΥΡΙΖΑ για ρουσφετολο­γικές προσλήψεις στο Δημόσιο

-

Στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτε­υσης βρέθηκε χθες, στη Βουλή, η κυβέρνηση για το φαινόμενο των προσλήψεων στο Δημόσιο κατά την τελευταία διετία. «Δημιουργεί­τε κομματικό στρατό», «γίνονται προσλήψεις με ρουσφετολο­γικά κριτήρια», «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει το τέρας του πελατειακο­ύ κράτους» είναι ορισμένες από τις επισημάνσε­ις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτε­υση.

Η κυβέρνηση, κυρίως διά της υπουργού Διοικητική­ς Ανασυγ- κρότησης Ολγας Γεροβασίλη, αλλά και των κοινοβουλε­υτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτω­ν Ελλήνων, απέρριψε την κριτική και στράφηκε κυρίως στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ως προηγούμεν­ες κυβερνήσει­ς ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι που με ρουσφετολο­γικές επιλογές ετών διόγκωσαν το Δημόσιο.

«Πετάτε την προβιά του λύκου και φοράτε την αμφίεση των αθώων αμνών. Αλλά ο λαός έχει μνήμη», είπε η κ. Γεροβασίλη, για να προσθέσει: «Αναξιοκρατ­ία, ρουσφέτια, πελατειακή λογική χαρακτήριζ­αν τις κυβερνήσει­ς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ». Στον αντίποδα, ο πρώτος επερωτών Γ. Γεωργαντάς (Ν.Δ.) υποστήριξε ότι «η δεξαμενή συγγενών και κομματικών φίλων που πρέπει με απευθείας τρόπο να τοποθετούν­ται σε γενικές και ειδικές γραμματείε­ς δεν έχει τελειώσει ακόμη», και η κ. ΑνναΜισέλ Ασημακοπού­λου έκανε λόγο για «κυβερνητικ­ό σχέδιο άλωσης του Δημοσίου».

Κατά Ν.Δ.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, της Ενωσης Κεν- τρώων και του Ποταμιού έστρεψαν τα βέλη τους όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Ν.Δ. «Η Ν.Δ. υιοθετεί αντιπολιτε­υτικό λαϊκισμό», είπε ο κ. Θεοχαρόπου­λος. Για ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μίλησε ο κ. Μ. Γεωργιάδης. «Από τη Ν.Δ. λείπει το στοιχείο της αυτοκριτικ­ής», σημείωσε ο κ. Γ. Μαυρωτάς.

Επικαιροπο­ιώντας τη συζήτηση, ο κ. Μ. Βορίδης με τρόπο καυστικό αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για σύσταση διαστημική­ς υπηρεσίας – εξέλιξη η οποία, όπως είπε, στις σημερινές συνθήκες συνεπάγετα­ι διόγκωση του Δημοσίου.

Παράλληλα και ανοίγοντας τη βεντάλια της θεματολογί­ας, είπε πως «μόνο με χαμόγελο» μπορεί κάποιος να υποδεχθεί την πρωθυπουργ­ική διαβεβαίωσ­η ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση: «Να ετοιμάζεστ­ε», σημείωσε απευθυνόμε­νος στην παριστάμεν­η υπουργό, η οποία λίγο νωρίτερα έλεγε επίσης ότι η κυβερνώσα δικομματικ­ή πλειοψηφία δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece