Πυρ ομαδόν κατά ΣΥΡΙΖΑ για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο

Kathimerini Greek - - ΠΟΛΙΤΙΚΗ -

Στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης βρέθηκε χθες, στη Βουλή, η κυβέρνηση για το φαινόμενο των προσλήψεων στο Δημόσιο κατά την τελευταία διετία. «Δημιουργείτε κομματικό στρατό», «γίνονται προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια», «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει το τέρας του πελατειακού κράτους» είναι ορισμένες από τις επισημάνσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση, κυρίως διά της υπουργού Διοικητικής Ανασυγ- κρότησης Ολγας Γεροβασίλη, αλλά και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απέρριψε την κριτική και στράφηκε κυρίως στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ως προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι που με ρουσφετολογικές επιλογές ετών διόγκωσαν το Δημόσιο.

«Πετάτε την προβιά του λύκου και φοράτε την αμφίεση των αθώων αμνών. Αλλά ο λαός έχει μνήμη», είπε η κ. Γεροβασίλη, για να προσθέσει: «Αναξιοκρατία, ρουσφέτια, πελατειακή λογική χαρακτήριζαν τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ». Στον αντίποδα, ο πρώτος επερωτών Γ. Γεωργαντάς (Ν.Δ.) υποστήριξε ότι «η δεξαμενή συγγενών και κομματικών φίλων που πρέπει με απευθείας τρόπο να τοποθετούνται σε γενικές και ειδικές γραμματείες δεν έχει τελειώσει ακόμη», και η κ. ΑνναΜισέλ Ασημακοπούλου έκανε λόγο για «κυβερνητικό σχέδιο άλωσης του Δημοσίου».

Κατά Ν.Δ.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ενωσης Κεν- τρώων και του Ποταμιού έστρεψαν τα βέλη τους όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Ν.Δ. «Η Ν.Δ. υιοθετεί αντιπολιτευτικό λαϊκισμό», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Για ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μίλησε ο κ. Μ. Γεωργιάδης. «Από τη Ν.Δ. λείπει το στοιχείο της αυτοκριτικής», σημείωσε ο κ. Γ. Μαυρωτάς.

Επικαιροποιώντας τη συζήτηση, ο κ. Μ. Βορίδης με τρόπο καυστικό αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για σύσταση διαστημικής υπηρεσίας – εξέλιξη η οποία, όπως είπε, στις σημερινές συνθήκες συνεπάγεται διόγκωση του Δημοσίου.

Παράλληλα και ανοίγοντας τη βεντάλια της θεματολογίας, είπε πως «μόνο με χαμόγελο» μπορεί κάποιος να υποδεχθεί την πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση: «Να ετοιμάζεστε», σημείωσε απευθυνόμενος στην παριστάμενη υπουργό, η οποία λίγο νωρίτερα έλεγε επίσης ότι η κυβερνώσα δικομματική πλειοψηφία δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.