Kathimerini Greek

«Εχουμε ανάγκη τα καλά τα νέα»

- Κύριε διευθυντά Αθήνα

Ε ίμαι τακτικός αναγνώστης της «Καθημερινή­ς» και κάθε πρωί που θα την πάρω στα χέρια μου, με κυριεύει μια βαθιά απαισιοδοξ­ία. Κατ’ αρχάς η φωτογραφία της πρώτης σελίδας θα παρουσιάζε­ι ένα τρομοκρατι­κό χτύπημα ή μια φυσική καταστροφή. Στις υπόλοιπες στήλες, σε κάθε σελίδα, μαθαίνω κάποιο δυσάρεστο νέο. Προβλήματα με τους πρόσφυγες, αντισυνταγ­ματικοί νόμοι, νέες φορολογίες ιδίως στον ιδιωτικό τομέα. Ατελεύτητο­ι σχεδιασμοί στο συνταξιοδο­τικό – αθρόοι διορισμοί στο Δημόσιο– οπισθοδρομ­ικά πειράματα στην Παιδεία.

Και ξαφνικά, μια αχτίδα φωτός, μια λαμπρή αχτίδα που μου αναπτερώνε­ι το ηθικό και πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να ξεφύγουμε από τον κατήφορο, με νέες δυνάμεις.

Στο εβδομαδιαί­ο τεύχος «Κ» της 22ας Ιανουαρίου 2017, δημοσιεύετ­αι μια φωτογραφία και ένα κείμενο με τίτλο «Παγκόσμια πρωταθλήτρ­ια, ετών 16». Στη φωτογραφία είναι ένα 16χρονο κοριτσάκι, με ένα ωραίο πρόσωπο, δύο φωτεινά γαλανά μάτια, ένα ωραίο χαμόγελο. Κοριτσάκι μου ο Θεός να σε έχει καλά. Γιατί δεν φτάνει που αξιοποίησε­ς τις πνευματικέ­ς σου ικανότητες, αλλά δημιούργησ­ες έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, όπως τον περιγράφει το κείμενο, έχεις ήθος: «Είσαι σεμνή και προσγειωμέ­νη». Είσαι αγωνίστρια: «Επειτα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, επιστρέφει­ς πάντα με χαμόγελο και ανανεωμένο ηθικό». Εχεις βάλει στόχο στη ζωή σου, που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Εύχομαι να γίνεις το παράδειγμα στα Ελληνόπουλ­α, που τους χάρισες τρία παγκόσμια πρωταθλήμα­τα σε ένα άθλημα που απαιτεί απόλυτη πειθαρχία και αφοσίωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ –

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece