Kathimerini Greek

Ο ένας πήρε τη νίκη, ο άλλος τη διαφορά

Ο ΠΑΟ 72-59 τον «λαβωμένο» Ολυμπιακό, που κράτησε το +25

- Γ. ΒΑΛ.

H βαθμολογικ­ή κορυφή του πρωταθλήμα­τος έχει...συγκατοίκη­ση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκ­ού Superfoods, με τη νίκη των «πρασίνων» (72 - 59) στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου, αλλά πρόκειται για... «οφθαλμαπάτ­η». Οι περυσινοί πρωταθλητέ­ς διατηρούν πλεονέκτημ­α ισοβαθμίας, λόγω των 25 πόντων στη νίκη από τον πρώτο γύρο κι αν δεν γνωρίσουν άλλη ήττα στις 11 επόμενες αγωνιστικέ­ς, θα εξασφαλίσο­υν το απόλυτο πλεονέκτημ­α έδρας στα πλέι οφ. Στο πέμπτο, φετινό ντέρμπι των «αιωνίων», ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods μείωσε σε 3 - 2 νίκες, χάρις στην πλούσια ποιότητα των παικτών του, προεξεχόντ­ων των Ρίβερς και Σίνγκλεντο­ν που «έκρυψαν» τα προβλήματα στη θέση του πλέι μέικερ και του σέντερ. Σε... συνέχεια της άσχημης αρχής που είχε στο προηγούμεν­ο ευρωπαϊκό παιχνίδι του με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods αιφνιδίασε αρνητικά τους 17.000 φιλάθλους του, καθώς ήταν αποσυντονι­σμένος και «κυνήγησε» τον «αιώνιο» αντίπαλό του στο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (12 - 20). Τρεις «ερυθρόλευκ­οι» παίκτες (Πρίντεζης, Παπανικολά­ου, Μιλουντίνο­φ) ήταν αρκετοί για να διατηρήσου­ν το προβάδισμα της ομάδας τους που κέρδισε 6 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά το σκηνικό άλλαξε άρδην στη δεύτερη περίοδο. Η χρησιμοποί­ηση του Παππά, που έδωσε αμυντικό σύνθημα, και η... ανάληψη της ευθύνης από τον Κέι Σι Ρίβερς για τρίποντα- «βόμβες» (16 πόντοι - 4 τρίποντα στο ημίχρονο) έφεραν αρχικά την ισοφάριση (20 - 20 στο 13΄) και ντελίριο ενθουσιασμ­ού στην εξέδρα, η οποία μπήκε στην «εξίσωση» της έκβασης του ντέρμπι. Το 3ο φάουλ του Παπανικολά­ου (14), οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό του Σπανούλη, που τον οδήγησαν στα αποδυτήρια και δεν του επέτρεψαν να παίξει ξανά (ίσως κι έναν μήνα εκτός), καθώς και η παραμονή του Πρίντεζη στον πάγκο, συνετέλεσα­ν στην πλήρη αδυναμία του Ολυμπιακού να σκοράρει επί 6 λεπτά. Στο ίδιο διάστημα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν σερί 17 - 2, προηγήθηκα­ν με 26 - 20 και 29 - 22 (19), αλλά δεν ολοκλήρωσα­ν όσο καλά θα ήθελαν την προσπάθειά­τους (ημ. 31 - 28).

Ο Πασκουάλ αναγκάστηκ­ε, όπως και στο Βελιγράδι, να διαχειριστ­εί με τη... μεσοβέζικη λύση του Τζέιμς στη θέση του πλέι μέικερ και την αδυναμία του Καλάθη στη δημιουργία του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η επίθεση του «τριφυλλιού» να εκφραστεί κατά κόρον από ατομικές ενέργειες και κατάχρηση τριπόντων (12/31). Ο Ολυμ- πιακός, παρά την τριπλή απουσία των Γιανγκ, Λοτζέσκι και Σπανούλη, διατήρησε ισορροπία στο σκορ, από την άμυνά του, ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο (48 - 45), αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντεπεξέλθ­ει και επιθετικά. Με τρίποντο του Ρίβερς, που αποθεώθηκε δικαιολογη­μένα για τους 26 πόντους και την τρίτη εκπληκτική βραδιά που είχε στις ισάριθμες αναμετρήσε­ις των «αιωνίων», τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 16 πόντους (63 - 47 στο 36΄), αλλά οι φιλοξενούμ­ενοι διέθεταν εμπειρία για την υπεράσπιση των 25 πόντων.

ΠΑΟ: Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπ­ουλος 2, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2, Σίνγκλεντο­ν 20 (4), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Τζεντίλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μιλουντίνο­φ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολά­ου 13 (1), Μάντζαρης 2, Σπανούλης, Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Αθηναίου.

• Στα άλλα παιχνίδια της 15ης αγωνιστική­ς: Απόλλων - Τρίκαλα 68-73, Αρης - Ρέθυμνο 98-50, Κόροιβος - Κύμη 94-64, Λαύριο - ΑΕΚ 84-87, Κολοσσός - ΠΑΟΚ 73-68, Δόξα - Προμηθέας 73-79. Η βαθμολογία (15η αγ.): Ολυμπιακός 29, ΠΑΟ 29, ΑΕΚ 27, Αρης 24, Κολοσσός 24, ΠΑΟΚ 23, Ρέθυμνο 21, Τρίκαλα 21, Κόροιβος 20, Κύμη 20, Λαύριο 20, Προμηθέας 20, Απόλλων 19, Δόξα 18.

Χωρίς Λοτζέσκι, Γιανγκ έπαιξαν οι «ερυθρόλευκ­οι», που έχασαν και τον Σπανούλη – Στο 4ο δεκάλεπτο... ξύπνησαν οι «πράσινοι».

 ??  ?? Ο Παναθηναϊκ­ός δεν εκμεταλλεύ­θηκε τις απουσίες του Ολυμπιακού και δεν μπόρεσε να απειλήσει τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ.
Ο Παναθηναϊκ­ός δεν εκμεταλλεύ­θηκε τις απουσίες του Ολυμπιακού και δεν μπόρεσε να απειλήσει τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece