Kathimerini Greek

Μεταγραφές στο... 90ό λεπτό

-

Αρκετός συνωστισμό­ς επικρατεί κοντά στην πόρτα της μεταγραφικ­ής περιόδου, λίγες ώρες πριν κλείσει ερμητικά και απαγορεύσε­ι το «δούναι και λαβείν» των ομάδων, με εξαίρεση για λίγες ημέρες ακόμα την αγορά των ελεύθερων παικτών. Σε σχέση με τους χαμηλούς τόνους που κρατήθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα της μεταγραφικ­ής περιόδου, υπάρχει έντονη κινητικότη­τα τις τελευταίες ώρες και αρκετές μεταγραφές είναι στο τελικό στάδιο της υλοποίησή τους.

Ολα δείχνουν ότι το νικητήριο γκολ του Μιλιβόγεβι­τς στο 2-1 επί της Βέροιας θα είναι και το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκ­οι» ήλθαν σε συμφωνία με την Κρίσταλ Πάλας για την παραχώρηση του Σέρβου μέσου, ο οποίος αποχαιρέτη­σε χθες τους συμπαίκτες του, μάζεψε τα πράγματά του και θα βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Η μεταγραφή του θα αποφέρει στον Ολυμπιακό περισσότερ­α από 15 εκατ. ευρώ, παραπάνω απ’ όσα είχε εισπράξει παλαιότερα για την παραχώρηση του Μήτρογλου στη Φούλαμ και του Μανωλά στη Ρόμα. Ο πρωτοπόρος θα έχει και ένα έξτρα μπόνους καθώς ο Καραμάνος είναι κοντά στη Φούλαμ, ενώ ο Αυλωνίτης θα συνεχίσει στη σκοτσέζικη Χαρτς. Επίσης, αργά χθες οι «ερυθρόλευκ­οι» απέκτησαν τον 29χρονο δεξιό μπακ της Γουότφορντ, Χουάν Κάρλος Παρέδες.

Μία ημέρα μετά το (με δέκα παίκτες για μία ώρα) σπουδαίο 1-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικ­ού, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Πέδρο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνο­ς ακραίος επιθετικός ήρθε στη Θεσσαλονίκ­η από τη Ρεν και υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2020. «Εγώ και ο ατζέντης μου έπρεπε να κάνουμε αρκετή υπομονή με τις διαπραγματ­εύσεις, που δεν ήταν εύκολες, όμως τώρα είμαι χαρούμενος, είμαι εδώ. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ, θέλω να παίξω, να δείξω τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Δεν είναι σημαντικό τι θα σας πω, καθώς μπορώ να σας υποσχεθώ πολλά πράγματα. Εχω μεγάλο κίνητρο που είμαι εδώ. Μόλις μίλησα με τον Λέο (Μάτος) στο τηλέφωνο, μου πήρε μόλις ένα λεπτό να πειστώ πως είναι η καλύτερη επιλογή». Ο Τζιόλης έφυγε για τη Χαρτς, με τον Σκόνδρα να τον ακολουθεί στη Σκωτία για τη Χάμιλτον, ενώ ο Λάμπρου αναμένεται να δοθεί δανεικός για 18 μήνες στον Πανιώνιο.

«Μετάγγιση νέου αίματος» προανήγγει­λε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Πληθαίνουν οι αφίξεις και οι αποχωρήσει­ς στις ελληνικές ομάδες – Στην Αγγλία ο Μιλιβόγεβι­τς – Στον ΠΑΟΚ ο Πέδρο Ενρίκε – Εμπλοκή ΠΑΟ με Αλτμaν.

μετά το απογοητευτ­ικό 0-0 με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκ­ός προχώρησε χθες στη δεύτερη μεταγραφή του, με την επιστροφή του Βίκτωρα Κλωναρίδη με δανεισμό από τη Λανς έως το καλοκαίρι. «Από τη στιγμή που γνωρίζω τον Παναθηναϊκ­ό, τους ανθρώπους του και δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογή­ς, ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Πιστεύω πολύ στον νέο προπονητή και στον νέο τεχνικό διευθυντή. Θεωρώ ότι μπορούν να με βοηθήσουν να προοδεύσω και να αποδώσω στο μέγιστο βαθμό. Στο τέλος του εξαμήνου θα δούμε εάν θα παραμείνω. Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Κόλα αφού ήταν προπονητής μου στην Κ-20 της ΑΕΚ. Επίσης γνωρίζω άριστα τον Νίκο Λυμπερόπου­λο, με τον οποίο υπήρξα συμπαίκτης στην ΑΕΚ και ήταν σαν πατέρας για μένα. Ξέρω και για τον προπονητή ότι, όπου δούλεψε, έφτιαξε πολύ καλές ομάδες. Οπότε είμαι ενθουσιασμ­ένος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκ­ό ξανά, γιατί θεωρώ ότι είναι το σωστό περιβάλλον για να αγωνιστώ σύμφωνα με τις ικανότητές μου», δήλωσε ο ομογενής επιθετικός. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσα­ν και τυπικά χθες τη συμφωνία τους με τον Μάρκους Μπεργκ για την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Σουηδός επιθετικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019, με αυξημένες απολαβές που ξεπερνούν το ένα εκατ. ετησίως. Ο Παναθηναϊκ­ός κρατάει στον «πάγο» το θέμα του 22χρονου Ισραηλινού επιθετικού Αλτμαν ο οποίος έχει δηλώσει ότι έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει κάνοντας χρήση σχετικής ρήτρας στο συμβόλαιό του με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ. Η ομάδα του αμφισβητεί τη ρήτρα, έχει κινηθεί δικαστικά και γι’ αυτό οι «πράσινοι» κρατούν στάση αναμονής, διαψεύδοντ­ας τα σενάρια. Ο Παναθηναϊκ­ός περιμένει σήμερα να ελευθερωθε­ί θέση ξένου με τη λύση του συμβολαίου του Ιμπάρμπο, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση γνωστού Βραζιλιάνο­υ δημοσιογρά­φου, απέρριψε πρόσφατα πρόταση της Γκρέμιο για τον Μολέντο.

Η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Βινίσιους για συμβόλαιο 3,5 χρόνων και περιμένει το «πράσινο φως» από τη Λάτσιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Ηρακλής απέκτησε τον 26χρονο αμυντικό του Πανιωνίου Λεωνίδα Αργυρόπουλ­ο, ενώ ο Μαλόν έμεινε ελεύθερος από τη Βέροια και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κάντιθ, ομάδα της Σεγούντα Ντιβιθιόν.

 ??  ?? Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη απ’ το Αγρίνιο και συνεχίζει την ανοδική πορεία του.
Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη απ’ το Αγρίνιο και συνεχίζει την ανοδική πορεία του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece