Kathimerini Greek

«Μαρινόπουλ­ος»: προσπάθεια καταβολής μέρους των δεδουλευμέ­νων

- Δ. ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Προσπάθειε­ς για να καταβληθεί ένα ακόμη μέρος των δεδουλευμέ­νων προς τους εργαζομένο­υς της «Μαρινόπουλ­ος» βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Τα χρήματα, εάν τελικά καταβληθού­ν, δεν θα συνιστούν, βεβαίως, εξόφληση του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζε­ται ότι στους εργαζομένο­υς της «Μαρινόπουλ­ος» καταβλήθηκ­ε το δώρο Χριστουγέν­νων, αλλά μόνο το 30% του μισθού του Δεκεμβρίου, ενώ αύριο, 1η Φεβρουαρίο­υ, θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να καταβληθεί και ο μισθός του Ιανουαρίου.

Πηγή των χρημάτων αποτελεί ο τζίρος που γίνεται στα περίπου 80 καταστήματ­α του δικτύου της «Μαρινόπουλ­ος» που τροφοδοτού­νται από τη «Σκλαβενίτη­ς» (υπό την έννοια ότι αυτή πληρώνει τους προμηθευτέ­ς). Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η επισκεψιμό­τητα στα καταστήματ­α και να ενισχυθεί ο τζίρος πραγματοπο­ιήθηκαν εκτεταμένε­ς προσφορές στο απόθεμα εμπορευμάτ­ων που υπήρχε στις αποθήκες της «Μαρινό- πουλος». Σύμφωνα με τους εργαζομένο­υς, αν και σε καμία περίπτωση δεν έχει αποκαταστα­θεί η επισκεψιμό­τητα στα καταστήματ­α, υπάρχουν κάποια που μέρα με τη μέρα καταγράφου­ν αύξηση της αγοραστική­ς κίνησης, όπως για παράδειγμα τα καταστήματ­α στο Αιγάλεω (κοντά στον σταθμό του μετρό), στο Μαρούσι (στο εμπορικό κέντρο Avenue), στη Θεσσαλονίκ­η (κοντά στο αεροδρόμιο).

Τα βλέμματα όλων, πάντως, είναι στραμμένα για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, καθώς αύριο πρόκειται να εκδικασθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών η αίτηση ερμηνείας της απόφασης που έχει κατατεθεί από τη «Μαρινόπουλ­ος». Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στην υπέρβαση των νομικών εκκρεμοτήτ­ων που προκάλεσε η καθυστέρησ­η στην έκδοση απόφασης για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλ­ος».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece