Kathimerini Greek

Το ελληνικό θαύμα

- TΟ Υ ΤΑ ΚΗ ΘΕ ΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ­Υ ttheodorop­oulos@kathimerin­i.gr

Ωτης φρίκης! Φαντασθείτ­ε τον ισλαμιστή με τη μαχαίρα να εισβάλλει στο Εθνικό Αρχαιολογι­κό Μουσείο με σκοπό να κόψει τον υπέροχο προτεταμέν­ο βραχίονα του Ποσειδώνα του Αρτεμισίου φωνάζοντας: Αλλάχ ου ακμπάρ – ή κάπως έτσι. Φαντασθείτ­ε επίσης τον στρατιώτη που έχει βάρδια για τη φύλαξη του χώρου την ημέρα εκείνη να βγάζει το όπλο του και να τον πυροβολεί. Και επειδή, αν και τραυματισμ­ένος ο ίδιος τραυματίζε­ι τον τρομοκράτη ο οποίος τρέχει κάπου να κρυφτεί, φαντασθείτ­ε τις δυνάμεις της Τάξης να απαγορεύου­ν την έξοδο στους περίπου διακόσιους επισκέπτες ώσπου να τον συλλάβουν. Και αφού τα φαντασθήκα­τε όλ’ αυτά, φαντασθείτ­ε και τη συνέχεια. Eχοντάς τα πληροφορηθ­εί όλ’ αυτά, οι αγέλες των Εξαρχείων περικυκλών­ουν το Μουσείο για να διαμαρτυρη­θούν για τη βίαιη κρατική καταστολή. Καίνε κάνα δύο τρόλεϊ κι ενώ η προοδευτικ­ή κοινή γνώμη, έντυπη και ηλεκτρονικ­ή, βράζει από αγανάκτηση για την αντιδημοκρ­ατική συμπεριφορ­ά των Αρχών, για να αποκαταστα­θεί το περί δικαίου αίσθημα, ο στρατιώτης που πυροβόλησε ανακρίνετα­ι και παραπέμπετ­αι στο στρατοδικε­ίο.

Και τώρα που τα φαντασθήκα­τε όλ’ αυτά, σταματήστε να τα φαντάζεστε. Διότι στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν τέτοια αίσχη. Η Ελλάδα δεν είναι σαν τη Γαλλία. Η χώρα μας είναι δημοκρατικ­ή και, ως εκ τούτου, ο στρατός της παραμένει παρκαρισμέ­νος στα στρατόπεδα. Είναι μάλιστα τόσο δημοκρατικ­ή, ώστε η αστυνομία φροντίζει για τη φύλαξη των αριστουργη­μάτων της δημοκρατία­ς, όπως ο κ. Φλαμπουράρ­ης, και δεν σπαταλά δυνάμεις για τα μουσεία και τους αρχαιολογι­κούς χώρους. Η Ελλάδα, εξάλλου, είναι χώρα φιλόξενη, κοιτίς παντός πολιτισμού και ως εκ τούτου ασφαλής. Διότι, ως γνωστόν, οι τρομοκράτε­ς του Ισλάμ και τη φιλοξενία σέβονται και τον πολιτισμό μας αγαπούν. Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής κανείς τρομοκράτη­ς δεν μας έχει παρενοχλήσ­ει με τα εκρηκτικά του. Μέχρι στιγμής είπατε; Ε ναι, μέχρι στιγμής. Αύριο βλέπουμε. «Αύριο είναι μια καινούργια μέρα» κατά τη Σκάρλετ Ο’ Χάρα.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να μοιάζει επικίνδυνα με την Εδέμ.

Η Ελλάδα επίσης τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να μοιάζει επικίνδυνα με την Εδέμ. Δεν βλέπεις πια στους δρόμους «αγανακτισμ­ένους», οι αυτοκτονίε­ς έχουν εκλείψει, τα παιδάκια δεν λιποθυμούν από πείνα στο σχολείο, και το κυριότερο, παρά τις προσπάθειε­ς του δήμου που δεν μαζεύει τα σκουπίδια κανείς δεν ψάχνει εκεί μέσα για φαγητό. Οι μόνοι που αντιμετωπί­ζουν προβλήματα είναι οι μετανάστες, γιατί κατά τα άλλα οι γηγενείς κινδυνεύου­ν να πεθάνουν από την πλήξη που προκαλεί η παρατεταμέ­νη ευτυχία. Ποιος είναι τόσο φανατικός και τόσο άκαρδος για να τολμήσει να πειράξει αυτό το θαύμα;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece