Kathimerini Greek

H Goldman Sachs συστήνει ευρωπαϊκές μετοχές τραπεζών

-

Η απόδοση των ευρωπαϊκών χρηματιστη­ρίων θα ανέλθει το 2017 στο επίπεδο των αμερικανικ­ών, μόλις διαλυθεί η πολιτική αβεβαιότητ­α που προκαλούν οι εκλογικές αναμετρήσε­ις, προέβλεψε η Goldman Sachs. Οι μετοχές του Stoxx Europe 600 θα έχουν απόδοση 8% (συμπεριλαμ­βανομένης της καταβολής μερισμάτων) έως τα τέλη του 2017, σύμφωνα με τον κ. Κρίστιαν Μούλερ-Γκλίσμαν, διευθυντή στρατηγική­ς χαρτοφυλακ­ίου της Goldman Sachs στο Λονδίνο. Ο S&P 500 θα έχει απόδοση 4%, προ- βλέπει η Goldman Sachs, διότι θα εξανεμιστε­ί η αισιοδοξία σχετικά με τις αναπτυξιακ­ές προοπτικές της αμερικανικ­ής οικονομίας, επηρεάζοντ­ας αρνητικά τις αμερικανικ­ές μετοχές. «Οι αμερικανικ­ές μετοχές θα ανέβουν, αλλά λιγότερο απ’ όσο οι ευρωπαϊκές οι οποίες θα καλύψουν το χαμένο έδαφος», είπε ο κ. Μούλερ-Γκλίσμαν σε συνέντευξη που έδωσε. «Αυτό που εμπνέει αισιοδοξία τώρα στις ΗΠΑ είναι η μείωση της φορολογίας και η αύξηση των δημοσιονομ­ικών δαπανών. Ωστόσο και τα δύο μπορεί να μετριαστού­ν στη διάρκεια του έτους. Στην Ευρώπη υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάνε καλά (οι μετοχές)».

Τα χρηματιστή­ρια, παγκοσμίως, έχουν ανέβει από την ημέρα της εκλογικής νίκης του κ. Τραμπ, με τους S&P 500 και Dow Jones να σημειώνουν νέα ρεκόρ, επειδή οι επενδυτές στοιχηματί­ζουν ότι η πολιτική Τραμπ θα ενισχύσει την οικονομία. Ενώ η αισιοδοξία στις ΗΠΑ ίσως να είναι υπερβολική, στην Ευρώπη θα είναι οι εξαγωγείς αυτοί που θα βγουν κερδισμένο­ι αν συνεχιστεί η ενίσχυση του δολαρίου και η υποχώρηση του ευρώ, λέει ο κ. Μούλερ-Γκλίσμαν. Για τους επόμενους 12 μήνες, η Goldman Sachs συστήνει στους πελάτες της να αγοράσουν ευρωπαϊκές και να πουλήσουν αμερικανικ­ές μετοχές. Για τους επόμενους τρεις μήνες η GS συστήνει ουδέτερη στάση για μετοχές του Stoxx 600 και αγορά για μετοχές του S&P 500. Συστήνει την αγορά ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών, εκτιμώντας ότι θα ευνοηθούν από την άνοδο της απόδοσης των ομολόγων.

 ??  ?? Για τους επόμενους 12 μήνες, η Goldman Sachs συστήνει στους πελάτες της να αγοράσουν ευρωπαϊκές και να πουλήσουν αμερικανικ­ές μετοχές.
Για τους επόμενους 12 μήνες, η Goldman Sachs συστήνει στους πελάτες της να αγοράσουν ευρωπαϊκές και να πουλήσουν αμερικανικ­ές μετοχές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece