Kathimerini Greek

Οι σημαντικές εξωαγωνιστ­ικές δραστηριότ­ητές του

-

Τα ρεκόρ του Τζακ Νίκλαους είναι... ατελείωτα. Οπως και οι επιτυχίες του. Ενα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του συνέβη του 2005, όταν πνίγηκε ο 17 μηνών εγγονός του, Τζέικ. Η οικογένειά του τον έπεισε να αγωνιστεί στο «Μάστερς», αλλά ήταν σκιά του εαυτού του. Και κάπου εκεί σταμάτησε τον πρωταθλητι­σμό. Παρ’ όλα αυτά το 2015, σε αγώνα στην Αριζόνα έδειξε ότι ακόμη μπορεί να κάνει hole-in-one.

Στον επιχειρημα­τικό τομέα ασχολήθηκε με την κατασκευή γηπέδων γκολφ και η εταιρεία του έχει φτιάξει τα 299 από τα 32.000 γήπεδα γκολφ που υπάρχουν στον κόσμο. Εχει γράψει αρκετά βιβλία και το «Golf My Way» θεωρείται η... βίβλος του γκολφ. Το ομώνυμο ηλεκτρονικ­ό παιχνίδι βρίσκεται στην 4η έκδοση και έχει «δανείσει» το όνομά του και σε αναψυκτικά. Μέσα από το τουρνουά γκολφ «Μεμόριαλ» ενισχύει πολλά φιλανθρωπι­κά ιδρύματα στο Οχάιο. Μόνο σε νοσοκομεία για παιδιά έχει προσφέρει περισσότερ­α από 5.700.000 δολάρια. Η επιχείρησή του πρόσφερε περισσότερ­α από 3.000.000 δολάρια στους επιζώντες των τυφώνων «Κατρίνα» και «Σάντι».

Βοηθό του στο φιλανθρωπι­κό έργο έχει τη σύζυγό του Μπάρμπαρα. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Υγείας Νίκλα- ους, χάρη στο οποίο έχουν νοσηλευθεί δωρεάν πάνω από 4.000 παιδάκια. Σήμερα, τον ελεύθερο χρόνο του τον περνάει παίζοντας τένις και γκολφ, αλλά η πιο αγαπημένη του ασχολία είναι να παρακολουθ­εί τις αθλητικές προσπάθειε­ς των εγγονών του. Οταν βρίσκεται σε αθλητικούς χώρους, κάποιες φορές οι φίλαθλοι τον αναγνωρίζο­υν. Οταν του λένε ότι υπήρξε ο μεγαλύτερο­ς γκολφέρ όλων των εποχών, αυτός απαντάει με χιούμορ: «Δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθ­ήσω τα παιχνίδια γκολφ που παίχτηκαν τα τελευταία... πεντακόσια χρόνια, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω αυτή την εκτίμηση».

 ??  ?? O Τζακ Nίκλαους έχει γράψει αρκετά βιβλία και το «Golf My Way» θεωρείται η... βίβλος του γκολφ.
O Τζακ Nίκλαους έχει γράψει αρκετά βιβλία και το «Golf My Way» θεωρείται η... βίβλος του γκολφ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece