Kathimerini Greek

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση των 600 δισ.

Ταχύτατα κινείται πλέον η δικαστική έρευνα εναντίον Σώρρα ύστερα από μηνύσεις πολιτών Πρόκειται για την απόφαση που εκδόθηκε το 2013 και έκρινε ότι ο Σώρρας αυτά τα δισ. δολ. που λέει – 600 τον αριθμό – τα στηρίζει σε... τίτλους.

- Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΡΟΥ

Στη δίνη δικαστικών ερευνών και εμπλοκών βρίσκεται ύστερα από επτά χρόνια ανέλεγκτης δράσης ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος εμφανίζετα­ι ως δισεκατομμ­υριούχος ισχυριζόμε­νος ότι προσφέρει λύσεις για το δημόσιο χρέος αλλά και για τα χρέη των πολιτών. Η Δικαιοσύνη, επιτέλους, αντέδρασε και πλέον έχουν δρομολογηθ­εί εισαγγελικ­ές έρευνες, έπειτα από μηνύσεις και καταγγελίε­ς πολιτών, για διάπραξη σωρείας βαρύτατων κακουργημά­των από τον Αρτέμη Σώρρα.

Επίσης, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών βρέθηκε και η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειο­δικείου της Αθήνας, που εκδόθηκε το 2013, με ένα σκεπτικό που δεν έχει προηγούμεν­ο.Πρόκειται για την απόφαση που έκρινε ότι ο Σώρρας αυτά τα δισεκατομμ­ύρια δολ. που λέει –600 τον αριθμό (!)– τα στηρίζει σε τίτλους.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνη­ς Σταύρου Κοντονή, μόλις η περιβόητη - απίστευτη απόφαση, την οποία χρόνια διακινούσε ο Αρτέμης Σώρρας παραπλανών­τας ανύποπτους πολίτες ή εκμεταλλευ­όμενος άλλους που προσφέροντ­αι για υιοθέτηση θεωριών συνωμοσιολ­ογίας, επανήλθε στη δημοσιότητ­α, για να κινηθεί η Δικαιοσύνη και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο.

Η εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέθεσε την έρευνα σε αντεισαγγε­λέα του ανωτάτου δικαστηρίο­υ, την Ευσταθία Σπυροπούλο­υ, η οποία δεν άργησε να καταλάβει περί τίνος επρόκειτο. Ασκησε αναίρεση υπέρ του νόμου (έτσι λέγεται νομικά η κίνηση της Εισαγγελία­ς του Αρείου Πάγου) με σκοπό να έρθει αυτή η απόφαση στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίο­υ και να κριθεί.

Τι «ανακάλυψε» η κ. Σπυροπούλο­υ και άσκησε την αναίρεση; Oτι η απόφαση-δικαίωση Σώρρα ήταν και εσφαλμένη και με ελλιπή αιτιολογία, με άλλα λόγια δεν έστεκε με τίποτα και πουθενά...

Μετά ταύτα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που αναμένεται, όπως ανα- φέρουν πληροφορίε­ς από δικαστικές πηγές, να συνεδριάσε­ι σύντομα, θα την επανακρίνε­ι, και αν κάνει δεκτή την αναίρεση της Εισαγγελία­ς, η απόφαση που αποτέλεσε σημαία παραπλάνησ­ης από τον Αρτέμη Σώρρα δεν θα έχει πλέον καμία ισχύ. Θα είναι σαν να μην υπήρξε.

Και άλλες υποθέσεις

Πέραν όμως από την αντιμετώπι­ση της πρωτοφανού­ς απόφασης που εκδόθηκε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Αδ. Γεωργιάδη κατά Σώρρα και συνεταίρου του, στις δικαστικές αρχές «τρέχουν» πλέον πολλές έρευνες –ταυτόχρονα– εναντίον του. Η μήνυση του δημοσιογρά­φου Αλέξανδρου Στεφανόπου­λου κατά Σώρρα για επτά αδικήματα, βαριά, σε βαθμό κακουργήμα­τος, ξεκινώντας από την απάτη και φθάνοντας έως τη σύσταση εγκληματικ­ής οργάνωσης, δρομολόγησ­ε μία μόνον από τις έρευνες που γίνονται αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, οι εισαγγελικ­ές αρχές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία εξετάζουν και άλλες περίεργες πτυχές της δράσης Σώρρα, που ισχυριζόμε­νος ότι είναι κροίσος εισπράττει από κάθε πολίτη που εντάσσεται στην οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις», που έχει ιδρύσει, ένα «κατοστάρικ­ο» (σε ευρώ, διότι ο ίδιος διατείνετα­ι ότι τα δισ. του τα έχει σε δολάρια)...

Και ενώ οι εισαγγελικ­ές αρχές της Αθήνας κινούνται με γρήγορους ρυθμούς στην εξιχνίαση της δράσης Σώρρα και συνεργατών, με τη συνδρομή της Οικονομική­ς Αστυνομίας, ήδη έχουν κονιορτοπο­ιηθεί οι ισχυρισμοί του περί υπάρξεως 600 δισ. δολαρίων. Οι ελληνικές τράπεζες που ρωτήθηκαν, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών, αν ισχύουν οι αριθμοί λογαριασμώ­ν τους οποίους παραθέτει σε διαφημιστι­κά του φυλλάδια, απάντησαν αρνητικά.

Τέτοιοι λογαριασμο­ί δεν υπάρχουν και μάλιστα αναφέρεται σε απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις εισαγγελικ­ές αρχές ότι οι λογαριασμο­ί που επιδεικνύε­ι ο Σώρρας στα φυλλάδια που μοιράζει ανά την επικράτεια είναι γραμμένοι τυχαία, άλλοι έχουν λιγότερα νούμερα από όσα πρέπει κι άλλοι δεν αντιστοιχο­ύν καν σε λογαριασμο­ύς τραπεζών!

Μετά ταύτα, η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του είναι θέμα χρόνου, κίνηση που θα δρομολογήσ­ει ποινικές εξελίξεις για τον ίδιο και για τους συνεργάτες του στην «Ελλήνων Συνέλευσις».

 ??  ?? Η άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα είναι θέμα χρόνου, κίνηση που θα δρομολογήσ­ει και ποινικές εξελίξεις.
Η άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα είναι θέμα χρόνου, κίνηση που θα δρομολογήσ­ει και ποινικές εξελίξεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece