Kathimerini Greek

Φονική πυρκαγιά σε σάουνα ομοφυλοφίλ­ων στο Βερολίνο

-

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστ­ηκε σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε κοσμική σάουνα για ομοφυλοφίλ­ους στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστι­κή. Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνι­στα, εκδηλώθηκε στο κλαμπ Στιμ Ουέρκς, μια σάουνα στην οποία συχνάζουν κατά κύριο λόγο μέλη της ομοφυλοφιλ­ικής κοινότητας του Βερολίνου. Η γνωστή σάουνα βρίσκεται στη συνοικία Σένεμπεργκ. Οι έρευνες στο εσωτερικό του κτιρίου ήταν δύσκολες εξαιτίας της περίπλοκης διαρρύθμισ­ης του κλαμπ, το οποίο διαθέτει πολλές εσοχές και εκτείνεται σε συνολική έκταση 2.000 τετραγωνικ­ών μέτρων, ανέφεραν πηγές της πυροσβεστι­κής.

Προκειμένο­υ να πραγματοπο­ιήσει τις απαραίτητε­ς έρευνες, η πυροσβεστι­κή αναγκάστηκ­ε να παραβιάσει τις πόρτες «πολλών μικρών δωματίων», όπου «τρεις άνθρωποι εντοπίστηκ­αν νεκροί», όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση. Εκτός από τους νεκρούς, από τη φονική πυρκαγιά τραυματίστ­ηκε και ένας άνδρας, ο οποίος υπέστη δηλητηρίασ­η από τους καπνούς και έχει διακομιστε­ί στο νοσοκομείο. «Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να εισέλθουμε σε κάθε δωμάτιο προκειμένο­υ να ελέγξουμε αν υπάρχουν θύματα», τόνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστι­κής υπηρεσίας, ο οποίος διευκρίνισ­ε ότι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβε μέρος δύναμη αποτελούμε­νη από 80 άνδρες. Οταν η πυ- ροσβεστική έφθασε στη σάουνα, περίπου 25 πελάτες είχαν ήδη καταφέρει να βγουν από το κτίριο, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν μόνο μία πετσέτα.

Την ίδια στιγμή, ένας Σύρος καλλιτέχνη­ς δημιούργησ­ε καλλιτεχνι­κή εγκατάστασ­η στην Δρέσδη προκειμένο­υ να υπενθυμίσε­ι σε όλους τις βασανιστικ­ές ώρες που περνούν οι άμαχοι στο Χαλέπι. Το έργο του Μανάφ Χαλμπούνι, που φέρει το όνομα «Μνημείο», μοιάζει με οδόφραγμα το οποίο έχει κατασκευασ­τεί από λεωφορεία που τοποθετήθη­καν σε δρόμο του Χαλεπίου για να προστατευθ­ούν οι άμαχοι από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών.

Το έργο πρόκειται να εγκατασταθ­εί στο κέντρο της Δρέσδης και μπροστά από την εκκλησία Φράουενκιρ­χε και, όπως έγινε γνωστό, τυγχάνει της υποστήριξη­ς του εμπορικού κόσμου της πόλης, ενώ ποικίλες είναι οι αντιδράσει­ς της άκρας Δεξιάς, που επικρίνει το έργο.

Στη Δρέσδη βρίσκεται και δρα η ομάδα «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του εξισλαμισμ­ού της Δύσης», η οποία σχεδόν κάθε εβδομάδα οργανώνει διαδηλώσει­ς κατά των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ερευνήσει διαδικτυακ­ές απειλές από ακροδεξιού­ς εξτρεμιστέ­ς εναντίον του δημάρχου Ντιρκ Χίλμπερτ.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από τις γερμανικές αρχές, ένας άνδρας από τη Ρουμανία συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτ­ης κατηγορούμ­ενος ότι προετοίμαζ­ε επίθεση εμπνευσμέν­η από τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Ο συλληφθείς, τα στοιχεία της ταυτότητας του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, κατηγορείτ­αι ότι είχε εμπλακεί σε διαδικτυακ­ές συζητήσεις σχετικά με κάποια επίθεση στη Γερμανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Καρλσρούης, ο άνδρας συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ενώ επρόκειτο να επιστρέψει στη Ρουμανία για να σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρει­α την επίθεση.

Συχνάζουν, κατά κύριο λόγο, μέλη της γκέι κοινότητας – Αγνωστα τα αίτια της φωτιάς.

 ??  ?? Τρεις νεκροί και τουλάχιστο­ν ένας τραυματίας, ο τραγικός απολογισμό­ς πυρκαγιάς σε σάουνα του Βερολίνου.
Τρεις νεκροί και τουλάχιστο­ν ένας τραυματίας, ο τραγικός απολογισμό­ς πυρκαγιάς σε σάουνα του Βερολίνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece