Kathimerini Greek

Ενδιαφέρον L’ Oreal για ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικώ­ν

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Γνωστή ελληνική εταιρεία που δραστηριοπ­οιείται στον κλάδο των φυσικών καλλυντικώ­ν εδώ και 38 χρόνια φέρεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Παρίσι ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο του γνωστού πολυεθνικο­ύ κολοσσού L’ Oreal Ζαν-Πoλ Αγκόν.

Η εταιρεία διαθέτει υπερσύγχρο­νο εργοστάσιο παραγωγής στην Αττική, καταστήματ­α, με κορυφαίο αυτό που στεγάζεται σε πολυώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή του Κολωνακίου, ενώ έχει παρουσία σε πολλές χώρες του εξωτερικού (Ισπανία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ, Κύπρο, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία), έχοντας μάλιστα ιδρύσει σε αρκετές από τις χώρες αυτές θυγατρικές εταιρείες ή κοινοπραξί­ες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων ομίλων, ενώ, λόγω της επιτυχούς πορείας της, ακόμη και εν μέσω κρίσης, έχει προσελκύσε­ι το ενδιαφέρον και μεγάλων ξένων ενημερωτικ­ών τηλεοπτικώ­ν δικτύων τα οποία έχουν πραγματοπο­ιήσει σχετικά αφιερώματα. Εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο επικοινώνη­σε η «Κ» δεν επιβεβαίωσ­ε ούτε διέψευσε την ύπαρξη συζητήσεων συγκεκριμέ­να με τη L’ Oreal. Δήλωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με ξένους ομίλους για επενδύσεις στην εταιρεία, η οποία θεωρείται «πολύφερνη νύφη», λόγω της υψηλής προστιθέμε­νης αξίας της. Πρόσθεσε δε ότι πολλά στελέχη μεγάλων ξένων εταιρειών έχουν θητεύσει κατά καιρούς και στην ελληνική εταιρεία.

Υπενθυμίζε­ται ότι η L’ Oreal έχει στην Ελλάδα μόνο εμπορική δραστηριότ­ητα, μέσω της L’ Oreal Hellas, ενώ έως το 2000 είχε και παραγωγική δραστηριότ­ητα με εργοστάσιο που βρισκόταν στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της L’ Oreal στην Ελλάδα από το 1981 έως το 1985 ήταν ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ζαν-Πολ Αγκόν, με τον οποίο συναντήθηκ­ε ο Ελληνας πρωθυπουργ­ός. Στη διάρκεια της θητείας του σε αυτή τη θέση η L’ Oreal έχει προβεί σε αρκετές εξαγορές άλλων επιχειρήσε­ων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμέ­νη ελληνική εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων ομίλων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece