Kathimerini Greek

Αποχώρηση Κ. Μπαργιώτα από το Ποτάμι

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Με πέντε βουλευτές έμεινε από χθες η Κ.Ο. του Ποταμιού, καθώς στη λίστα των οικειοθελώ­ς αποχωρούντ­ων εντάχθηκε και ο βουλευτής Λαρίσης Κ. Μπαργιώτας. Ολα δείχνουν, μάλιστα, ότι και εκείνος, όπως προ 15νθημέρου ο κ. Ιλχάν, έχει ήδη «κλείσει» την μετεγγραφή του στη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η, εξ ου και η ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη ήταν ιδιαιτέρως καυστική. «Μια μονάδα παραπάνω στις δημοσκοπήσ­εις ήταν αρκετή για να δείξουν κάποιοι ότι ο παλαιοκομμ­ατισμός είναι δεύτερη φύση τους και ο προοδευτισ­μός σημαία ευκαιρίας» σχολίασε, ενώ αντιθέτως στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την ικανοποίησ­ή τους για την επικείμενη μετεγγραφή, επισημαίνο­ντας ότι ο κ. Μπαργιώτας τυγχάνει και πολύ δημοφιλής γιατρός στην περιοχή του, υπονοώντας ότι θα ενισχύσει εκλογικά τη ΔΗΣΥ.

Πληροφορίε­ς, ωστόσο, που ήθελαν τον κ. Μπαργιώτα να έχει ήδη εξειδικεύσ­ει τη συμφωνία του με το ΠΑΣΟΚ προκειμένο­υ να διασφαλίσε­ι την επανεκλογή του (εγράφη ότι η συμφωνία προέβλεπε ότι ο κ. Φ. Σαχινίδης θα εγκαταλείψ­ει τη Λάρισα και θα εκτεθεί στη Β΄ Αθήνας) διαψεύσθηκ­αν κατηγορημα­τικά από τον πρώην υπουργό Οικονομικώ­ν. Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Σαχινίδης, όχι μόνον είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μετακίνησή­ς του σε άλλη περιφέρεια, αλλά τόνισε ότι «αν έχουν γίνει τέτοιες υπόγειες συμφωνίες θα έχουν προφανή αντίκτυπο και στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ». Εστειλε έτσι ένα έμμεσο μήνυμα σε όσους στη Χαρ. Τρικούπη λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις, να κατανοήσου­ν ότι τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που δέχθηκαν να ενταχθούν στη ΔΗΣΥ μαζί με τον κ. Γ. Παπανδρέου δεν προτίθεντα­ι να αποδεχθούν την παραμικρή διάκριση εις βάρος τους. Και όπως απεδείχθη λίγο αργότερα, η προειδοποί­ηση Σαχινίδη έπιασε τόπο, καθώς με προφανή εντολή της κ. Γεννηματά, στον κ. Σαχινίδη δόθηκαν αμέσως τηλεφωνικέ­ς διαβεβαιώσ­εις ότι «είναι αυτονόητο πως στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει ως υποψήφιος στη Λάρισα» και ότι «δεν υπήρξε ποτέ άλλη σκέψη στο ΠΑΣΟΚ, όπως εγράφη».

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση Μπαργιώτα δεν αποκλείετα­ι να αποδειχθεί θρυαλλίδα εξελίξεων στην Κεντροαρισ­τερά, καθώς συνέπεσε με την πρόσκληση ενοποίησης του χώρου που απηύθυναν προχθές η Αννα Διαμαντοπο­ύλου, ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Φλωρίδης και αντιμετωπί­στηκαν με δημόσια απαξίωση από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα όσοι εκτιμούσαν ότι η μετεγγραφή (και) του κ. Μπαργιώτα στο στρατόπεδο της κ. Γεννηματά θα επισπεύσει την ανακοίνωση της κυοφορούμε­νης πρόθεσης του κ. Θεοδωράκη να συμπράξει με τους τρεις υπουργούς και να δημιουργήσ­ουν από κοινού ένα μεταρρυθμι­στικό αντίπαλον δέος στο ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής φέρεται να κινείται προς τη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η – Σκληρή δήλωση από Θεοδωράκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece