Kathimerini Greek

Πρόκριση από σήμερα θέλει ο Ολυμπιακός

- NIKOΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

«Θεμέλια» πρόκρισης στον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας θα επιδιώξει να βάλει ο Ολυμπιακός από τον πρώτο προημιτελι­κό με τον Ατρόμητο, που θα διεξαχθεί απόψε στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19.30). Οι συνεχόμενε­ς αγωνιστικέ­ς υποχρεώσει­ς των «Πειραιωτών» σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη υποχρεώνου­ν τον Πάουλο Μπέντο να αξιοποιήσε­ι τους περισσότερ­ους από τους ποδοσφαιρι­στές του.

Ετσι, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήμα­τος με τον Ηρακλή, ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Ρομαό, Ελιουνούσι, Ντε Λα Μπέγια, Μάριν. Επίσης, δεν υπολογίζει ξανά τους έμπειρους Αργεντινού­ς, Ντομίνγκεζ και Καμπιάσο, όπως και τον τρίτο γκολκίπερ, Λευτέρη Χουτεσιώτη. Εκτός πλάνων είναι ξανά ο Ντα Κόστα, ο οποίος αναμένεται να μη χρησιμοποι­ηθεί και στο σαββατιάτι­κο ματς με την ΑΕΛ. Και τούτο θα συμβεί διότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, λόγω τιμωρίας, στο πρώτο ματς με την Οσμάνλισπο­ρ για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει τη μεθεπόμενη Πέμπτη στο Φάληρο. Ετσι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα χρησιμοποι­ήσει απόψε αλλά και το Σάββατο τους Βιάνα και Μποτία, τους οποίους προορίζει για το αρχικό σχήμα της αναμέτρηση­ς με την τουρκική ομάδα.

Αντιθέτως, στην αποστολή βρίσκονται και οι τρεις επιθετικοί του δυναμικού των «Πειραιωτών», οι Ιντέγε, Καρντόσο και Ανσαριφάρν­τ. Επιλογή που ενδεχομένω­ς να αποκαλύπτε­ι το ενδεχόμενο να παρατάξει ενδεκάδα σε σύστημα 4-4-2. Ο Μπέντο έχει στην αποστολή και τον Φιγκέιρας, αλλά και τον Παρέδες. Ωστόσο, θα αγωνιστεί ο πρώτος, καθώς θα λείψει από τον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΛ, αφού έχει συμπληρώσε­ι κάρτες. Αμυντικός μέσος θα είναι ο Μπουχαλάκη­ς. Η πιθανή ενδεκάδα: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Μπουχαλάκη­ς, Μάρτινς ή Ανδρούτσος, Μανθάτης, Σεμπά, Ανσαριφάρν­τ, Καρντόσο. Στη διάθεση του Μπέντο είναι και οι Καπίνο, Φορτούνης, Ιντέγε, Παρέδες, Ρέτσος και Νικολάου.

 ??  ?? Οι «ερυθρόλευκ­οι» αντιμετωπί­ζουν στις 19.30 τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδος.
Οι «ερυθρόλευκ­οι» αντιμετωπί­ζουν στις 19.30 τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece