Kathimerini Greek

Μια δόση αντιπολίτε­υσης

- TΟ Υ ΠΑ ΣΧΟΥ ΜΑ ΝΔΡΑΒΕΛΗ

Είναι σίγουρο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ νοσταλγούν τις χρυσές εποχές της αντιπολίτε­υσης. Ηταν τότε που πετούσαν στον δημόσιο διάλογο όποια παρόλα τους κατέβαινε και επειδή λογίζονταν Αριστεροί, όλοι οι υπόλοιποι όφειλαν να δοξάζουν. Και τους ίδιους και τις παρόλες τους. Ηταν η εποχή των άκοπων παραλογισμ­ών, όταν έκαναν αγώνες κατά των καμερών της Τροχαίας, διότι η παρουσία κάποιου σε δημόσιο χώρο ήταν... ιδιωτική του στιγμή.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός την εξουσία, αλλά το χούι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτε­υση έχει γίνει δεύτερή τους φύση. Εξ ου και όλο το προηγούμεν­ο διάστημα, το μόνο που έκαναν επιτυχώς ήταν αντιπολίτε­υση στην αντιπολίτε­υση. Ενώ αποτύγχανα­ν σε όλα –με τρομακτικό κόστος για την κοινωνία και την οικονομία– συντηρούντ­ο με το ερώτημα «γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;». Οσο όμως περνά ο καιρός και οι «καινούργιο­ι καλοί» αποδεικνύο­νται χειρότεροι από «παλιούς κακούς», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –ίσως επειδή δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν– προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι.

Ετσι, η «Αυγή» ανησυχεί για τα προσωπικά δεδομένα όσων θέλουν να γίνουν στελέχη της Ν.Δ. Υπό τον τίτλο «Απίστευτο φακέλωμα των πολιτών σε πλατφόρμα εγγραφής νέων στελεχών», η εφημερίδα, που μαζί με το Zougla.gr του κ. Μάκη Τριανταφυλ­λόπουλου έβγαλε στη φόρα την προσωπική ζωή ενός δικαστή, επιχειρεί να συκοφαντήσ­ει τη σημαντικότ­ερη ίσως πρωτοβουλί­α του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του κόμματός του. Στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα ananeosi.nd.gr, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει τα στοιχεία του (όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, μητρώνυμο και έτος γέννησης) και το σύστημα που είναι συνδεδεμέν­ο με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών δίνει τον εκλογικό αριθμό και την πλήρη ημερομηνία γέννησης. Κατόπιν, το υποψήφιο στέλεχος της Ν.Δ. πρέπει να περάσει από συνέντευξη σε ειδική επιτροπή και μετά να ενταχθεί σε προγράμματ­α επιμόρφωση­ς του κόμματος.

Αυτή, τη μόνη καινοτομία που έγινε τα τελευταία χρόνια σε κομματικό μηχανισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συκοφαντήσ­ει, γιατί προφανώς είχε στερητικό σύνδρομο αντιπολίτε­υσης. Ζητεί από τη Ν.Δ. «να απαντήσει ξεκάθαρα αν διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αν έχει ενημερώσει την Αρχή Διασφάλιση­ς Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασί­α προσωπικών δεδομένων και τέλος αν κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση και διάδοση των προσωπικών δεδομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για υποκλοπή δεδομένων και καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει άμεσα».

Κινητοποιή­θηκε ο μηχανισμός των συριζοτρόλ στα social media κατασκευάζ­οντας το ηλεκτρονικ­ό σύνθημα #ND_Fakeloma, αλλά, επειδή τα παλιά κόλπα δεν συγκινούν τους χρήστες, ελάχιστοι τσίμπησαν και το hashtag πήγε άπατο.

Να σημειωθεί ότι αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλε­ι ως προσωπικά δεδομένα, μπορεί να τα βρει κάθε πολίτης στην ειδική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, πατώντας τον σύνδεσμο «Μάθε πού ψηφίζεις». Ετσι, η δόση αντιπολίτε­υσης που το κόμμα έδωσε στους αφιονισμέν­ους δεν ήταν καν μεθαδόνη. Αναρωτιόμα­στε, λοιπόν, πώς θα «φτιάξουν» κεφάλι στις εκλογές, για τις οποίες ο κ. Βερναρδάκη­ς υποσχέθηκε ότι θα είναι «πάρτι» πόλωσης...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece