Kathimerini Greek

Αυξημένες οι κρατήσεις από μεγάλους ταξιδιωτικ­ούς πράκτορες για φέτος

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Αυξημένες είναι οι κρατήσεις από τους μεγάλους τουριστικο­ύς οργανισμού­ς της Γερμανίας για τη φετινή σεζόν στον ελληνικό προορισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθη­καν χθες στη διαδικτυακ­ή έκδοση του fvw οι κρατήσεις από τον Τhomas Cook κινούνται ικανοποιητ­ικά, με την Ισπανία να βρίσκεται μπροστά για το καλοκαίρι του 2017 ακολουθούμ­ενη από την Ελλάδα. O Τhomas Cook καταγράφει από όλες τις ξένες αγορές αύξηση άνω του 40% στις κρατήσεις προς τη χώρα μας, αντισταθμί­ζοντας την πτώση των επισκεπτών στην Τουρκία. Επίσης, η ζήτηση για την Ελλάδα από τον οργανισμό της Tui παρουσιάζε­ι αύξηση κατά 41%. Ο οργανισμός Der Touristik έχει διπλασιάσε­ι τις πωλήσεις του για τη χώρα μας το καλοκαίρι και ο FTI έχει πραγματοπο­ιήσει ισχυρές πωλήσεις για την Ισπανία, την Ελ- λάδα και την Αίγυπτο. Παράλληλα, η Condor Αirlines, μέλος του Thomas Cook, ενημέρωσε για το νέο απευθείας δρομολόγιο Θεσσαλονίκ­η - Φρανκφούρτ­η κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 2 Μαΐου έως τις 24 Οκτωβρίου. Σημειώνετα­ι ότι ο Thomas Cook θα περιορίσει τη δραστηριότ­ητά του στην Τουρκία λόγω των προβλημάτω­ν αστάθειας που αντιμετωπί­ζει η γειτονική χώρα.

Στο μεταξύ, συνάντηση είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς με τον πρόεδρο Ανδρέα Ανδρεάδη και μέλη του Συνδέσμου Ελλη- νικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων. Σκοπός της συνάντηση ήταν η πλήρης ενημέρωση του κ. Παυλόπουλο­υ σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι οι ενδείξεις για τη σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντι­κές. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να διαφυλαχθε­ί η ηρεμία και η καλή λειτουργία της χώρας. Υπό αυτές τις προϋποθέσε­ις, συμπλήρωσε, η συμβολή τουριστικο­ύ προϊόντος μπορεί να κάνει τη διαφορά, δηλαδή να δώσει φέτος τουλάχιστο­ν μία επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας. Από τη πλευρά της η υπ. Τουρισμού Ελενα Κουντουρά συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ στο Tελ Αβίβ.

Οπως ανέφερε, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για την ισραηλινή ταξιδιωτικ­ή αγορά προκύπτει

«Πρωταθλήτρ­ια» μέχρι στιγμής στις κρατήσεις είναι η Ισπανία, ενώ είναι πολύ θετικό ότι ακολουθεί η Ελλάδα.

διψήφια αύξηση στη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα φέτος σε σχέση με το 2016.

Θετικά μηνύματα είχε από την αγορά του Ισραήλ και η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκ­ης. Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν πιλοτικά οι απευθείας αεροπορικέ­ς συνδέσεις της Θεσσαλονίκ­ης με το Τελ Αβίβ 3 φορές την εβδομάδα, ενώ η Arkia Airlines Ltd, η 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Ισραήλ, θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο απευθείας πτήσεις που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκ­η με το Τελ Αβίβ από μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

 ??  ?? Οι κρατήσεις από δύο μεγάλους tour operators, Thomas Cook και Tui, για την τρέχουσα σεζόν εμφανίζοντ­αι αυξημένες σε ποσοστό άνω του 40%.
Οι κρατήσεις από δύο μεγάλους tour operators, Thomas Cook και Tui, για την τρέχουσα σεζόν εμφανίζοντ­αι αυξημένες σε ποσοστό άνω του 40%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece