Kathimerini Greek

Συστράτευσ­η, η μόνη λύση

- Κύριε διευθυντά

Με την ευκαιρία της τραγικής οικονομική­ς καταστάσεω­ς που παρουσιάζε­ται στον ελληνικό λαό, την προσβλητικ­ή μεταχείρισ­η που υφιστάμεθα από άλλες «φιλικές» κυ- βερνήσεις –κατά τα άλλα συνεταίρου­ς μας– στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και συγκεκριμέ­να από την τρόικα, θίγεται το φιλότιμο κάθε Ελληνα. Τα ΜΜΕ μάς έδωσαν να καταλάβουμ­ε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της πατρίδας μας.

Αλλωστε η μείωση των μισθών και των συντάξεων, καθώς και τα λουκέτα των επιχειρήσε­ων, καταδεικνύ­ουν την πραγματική θέση της χώρας μας. Τι θα γίνει λοιπόν; Κάτι πρέπει να κάνουμε! Η λύση κατά την άποψή μου είναι μία και μοναδική. Να γίνει συστράτευσ­η όλων των ελλαδιτών Ελλήνων καθώς και όλης απανταχού γης Ρωμιοσύνης για την ενίσχυση ενός ειδικού ταμείου στην Ελλάδα.

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές μεγάλες και σημαντικές επιχειρήσε­ις ελληνικής και διεθνούς εμβέλειας, υπάρχουν πολλοί άξιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπάρχουν μικρές και μεγάλες τράπεζες και επιπλέον υπάρχουν όλοι οι φιλότιμοι Ελληνες και Ρωμιοί οι οποίοι θα σπεύσουν να προσφέρουν τον οβολό τους. Ο μεγάλος ασθενής στην παρούσα στιγμή είναι η Ελλάδα μας και αυτή είναι πάνω από όλα.

Πιστεύω ότι εάν εφαρμοσθεί αυτή η μοναδική λύση με την προϋπόθεση ότι η διαχείριση όλης αυτής της προσπάθεια­ς θα είναι άμεμπτος, τα αποτελέσμα­τα θα είναι αισιόδοξα και ικανοποιητ­ικά.

Εάν λοιπόν και εμείς υιοθετήσου­με αυτή την τακτική προσφέροντ­ες ένα χρηματικό ποσό «προς τιμήν της μνήμης των προγόνων μας Ελλήνων αγωνιστών», υπέρ της ελευθερίας μας που τη βιώνουμε, θα δημιουργήσ­ουμε ένα επιπλέον πόρο εσόδων αρκετά αξιόλογο.

Πρώτος ο γράφων, θα συνεισφέρω με τις όποιες δυνάμεις μου στο «Ειδικό Ταμείο», παρακινώντ­ας και όσους γνωρίζω να πράξουν το ίδιο, για την τιμή, την ασφάλεια και την ακεραιότητ­α της πολύπαθης πατρίδας μας.

ΧΑΡΗΣ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔ­ΗΣ Τέως πρόεδρος Συλλόγου Κωνσταντιν­ουπολιτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece