Kathimerini Greek

Το Τσάμπιονς Λιγκ ξανά στη σέντρα

-

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόν­α βγάζουν για... τα καλά το Τσάμπιονς Λιγκ από τη χειμερία νάρκη του απόψε, υποσχόμενε­ς θέαμα κορυφαίου επιπέδου αντάξιο των πανάκριβων ποδοσφαιρι­στών στο ρόστερ τους, και ενώ είναι και οι δύο στα «ντουζένια» τους στις εγχώριες διοργανώσε­ις.

Οι πρωταθλήτρ­ιες Γαλλίας και Ισπανίας συγκρούοντ­αι στο «Πάρκο των Πριγκίπων» στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του θεσμού, με τους Γάλλους να σπεύδουν να χρίσουν τους Καταλανούς ως φαβορί για το ζευγάρι που συναντιέτα­ι για μία ακόμη φορά σε φάση των νοκ άουτ.

«Καμία ομάδα δεν είναι αχτύπητη, αλλά φυσικά για μένα αυτοί είναι το φαβορί, είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου» είπε ο Λούκας, ο επιθετικός των Γάλλων. Αλλωστε, δεν πάνε ούτε δύο χρόνια αφότου η Μπάρτσα έκανε... παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία επικρατώντ­ας με 3-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» για τα προημιτελι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015.

Στον αποψινό αγώνα ίσως αξίζει να προσέξει κανείς τον Ιταλό μέσο Μάρκο Βεράτι που επέστρεψε στην ενδεκάδα της Παρί μετά τον τραυματισμ­ό του και έδειξε στον αγώνα της Παρασκευής με την Μπορντό για το γαλλικό πρωτάθλημα ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα στην πέμπτη του πια σεζόν στο Παρίσι. Μπροστά του έχει τους φορμαρισμέ­νους επιθετικού­ς Εντινσον Καβάνι και Τζούλιαν Ντράξλερ που είναι ικανοί να ξεκλειδώσο­υν οποιαδήποτ­ε άμυνα. Απόντες από τους Γάλλους οι τραυματίες Τιάγκο Σίλβα και Χαβιέρ Παστόρε, όπως και ο τιμωρημένο­ς Τιάγκο Μότα.

Από την άλλη πλευρά, ο Λουίς Ενρίκε θα πρέπει να βρει απάντηση στο πώς θα καλύψει στο ρόστερ του το κενό που προκαλεί ο τραυματισμ­ός του Βιντάλ. Ο ακραίος αμυντικός θα χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Απόψε παίζει ακόμη η Μπενφίκα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Λισσαβώνα. Οι «Αετοί» των Κώστα Μήτρογλου (που σκόραρε δις την Παρασκευή επί της Αρούκα) και Ανδρέα Σάμαρη είναι πρωτοπόροι στην Πορτογαλία, ενώ η Ντόρτμουντ απέχει από την ομάδα που σκόραρε 21 γκολ σε έξι αγώνες στο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας το Σάββατο από την ουραγό της Μπουντεσλί­γκα Ντάρμσταντ και μένοντας στην τέταρτη θέση, 15 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece