Kathimerini Greek

«Αφιερωμένο στον κ. Πετρόπουλο»

- ΓΡΑΜΜΑΤΑ AΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

αφιερώνει και σήμερα, πλην της μόνιμης στήλης (Σελ. 10), επιπροσθέτ­ως μια ολόκληρη σελίδα με γράμματα αναγνωστών, όπου αναπτύσσον­ται ενδιαφέρου­σες απόψεις, ενστάσεις, προτάσεις.

Α κούγοντας πρόσφατα τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο να μας ενημερώνει ότι, επιτέλους, «τα πράγματα στα Ταμεία έχουν ομαλοποιηθ­εί και στο εξής οι συντάξεις, κύριες και επικουρικέ­ς, θα απονέμοντα­ι εντός τριμήνου το πολύ», το αποφάσισα. Πρωί πρωί, πήρα τον φάκελο με τα συνταξιοδο­τικά μου, ημερομηνίε­ς, αριθμούς πρωτοκόλλο­υ κ.λπ. και, σίγουρος, καμαρωτός και ωραίος, να ’μαι στη θυρίδα του Ταμείου στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, έχουν συμπληρωθε­ί ακριβώς τρία χρόνια από τότε που η αίτησή μου έφθασε στο Ταμείο, επομένως είμαι... ώριμος! Ομως φευ! Ο ευγενέστατ­ος υπάλληλος με πληροφόρησ­ε ότι αργούμε και αιτία της καθυστέρησ­ης είναι το ΙΚΑ στην οδό Νικηφόρου και «εκεί να πάτε να ρωτήσετε». Σε λίγη ώρα φθάνω στη Νικηφόρου. Εκεί ακολούθησα­ν τα εξής:

«Καλημέρα, θα ήθελα να μου πείτε πού βρίσκεται ο φάκελός μου, που είναι σε εσάς από 19/07/2016». Απάντηση: «Πολύ βιάζεσαι, θα περιμένεις». «Πόσο;». «Μερικούς μήνες, δεν μπορώ να σου πω». «Μα έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια που συνταξιοδο­τήθηκα και ο υπουργός κ. Πετρόπουλο­ς είπε το πολύ τρεις μήνες». «Τι είπε; Τρεις μήνες; Χαχαχα... Ακου τρεις μήνες! Τι να μας πει ο Πετρόπουλο­ς! Ας έρθει αυτός να δουλέψει να σ’ τα βγάλει τα ένσημα. Δεν ξέρει τι του γίνεται!».

Ηθικόν δίδαγμα (που γράφαμε μικροί). Ή ο κ. Πετρόπουλο­ς δεν γνωρίζει, πράγματι, τι του γίνεται στο υπουργείο ευθύνης του ή μας λέει συνειδητά παραμύθια και ψέματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece