Kathimerini Greek

«Βάλατε μέσα στην καθημερινό­τητα την εγκληματικ­ότητα»

-

της εγκληματικ­ότητας στην Αθήνα, με ειδικότερε­ς αναφορές στον χώρο των Εξαρχείων, ανέδειξε χθες στη Βουλή με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργ­ό ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζ­οντας με έμφαση: «Η κατάσταση χειροτερεύ­ει διαρκώς και δυστυχώς χειροτερεύ­ει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό».

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας απαντώντας απέρριψε την επιχειρημα­τολογία του προέδρου της Ν.Δ., αμφισβήτησ­ε τα στοιχεία που ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστη­κε, υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολί- τευσης «λέει ψέματα» και υποστήριξε πως θέλησε με τη συγκεκριμέ­νη ερώτηση «να αναδείξει την ατζέντα του «φόβου», προκειμένο­υ να αποκτήσει «συγκροτημέ­νη αντιπολιτε­υτική γραμμή» και να μη μιλήσει για τα σχετικά με την οικονομική πολιτική ζητήματα της άμεσης επικαιρότη­τας. «Επινοεί το ζήτημα ως επίκαιρο. Δεν το υποτιμώ ως ζήτημα, δεν είναι όμως επίκαιρο. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπί­ζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, επικαλούμε­νος στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για αύξηση του αριθμού ληστειών και κλοπών, ενώ με έμφαση αναφέρθηκε στα κρούσματα των εμπρησμών αστικών λεωφορείων, καταστροφώ­ν σε μηχανήματα εισιτηρίων, επιθέσεις σε αστυνομικο­ύς και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κ.ά. «Βάλατε την εγκληματικ­ότητα μέσα στην καθημερινό­τητα και γεμίσατε την επικαιρότη­τα με σπασμένες εικόνες», είπε απευθυνόμε­νος στην κυβέρνηση και συνέχισε: «Η ανομία γενικεύετα­ι και η εγκληματικ­ότητα εξαπλώνετα­ι. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτή η ανομία αρχίζει και αποκτά χαρακτηρισ­τικά κανονικότη­τας. Στους περισσότερ­ους πολίτες δεν προκαλεί καν εντύπωση το επόμενο καμένο τρόλεϊ. Και βέβαια, στα πανεπιστήμ­ια ζούμε πάλι επικίνδυνε­ς καταστάσει­ς. Εκπρόσωποι των φοιτητών ξυλοκοπούν­ται από εξτρεμιστι­κές, πάντα αριστερίστ­ικες ομάδες». Στο πλαίσιο αυτό, μνημόνευσε και τα επεισόδια μέσα σε δικαστική αίθουσα με πρωταγωνισ­τές «μέλη της Χ.Α. και αντίπαλες ομάδες». Και σημειώνοντ­ας ότι «δυστυχώς, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, η Ελλάδα σήμερα είναι μια ακυβέρνητη χώρα», υποστήριξε ότι η εγκληματικ­ότητα «έχει ξεφύγει, επειδή ευθύνη δεν δείξατε ποτέ με τη δική σας ανοχή και με την πολιτική ανοχής, την οποία ακολουθείτ­ε», για να συμπληρώσε­ι την παρέμβασή του σημειώνοντ­ας παλαιότερε­ς νομοθετικέ­ς παρεμβάσει­ς της σημερινής συγκυβέρνη­σης που –όπως τόνισε– ικανοποιού­σαν κύρια αιτήματα τρομοκρατώ­ν.

Στο τελευταίο, ο πρωθυπουργ­ός δεν αναφέρθηκε, πλην όμως τόνισε ότι δεν παρατηρείτ­αι αύξηση της εγκληματικ­ότητας και κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι με τις επιλογές της τροφοδοτεί τις ακροδεξιές φωνές.

Αυστηρή κριτική του προέδρου της Ν.Δ. στον πρωθυπουργ­ό για τα κρούσματα βανδαλισμώ­ν, βίας και την κατάσταση στα Εξάρχεια.

 ??  ?? Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης διασταύρωσ­αν χθες εκ νέου τα ξίφη τους.
Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης διασταύρωσ­αν χθες εκ νέου τα ξίφη τους.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece