Kathimerini Greek

Αξιολόγηση και συνέδριο Δημ. Συμπαράταξ­ης επί τάπητος

- ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας και η προετοιμασ­ία του οδικού χάρτη για το συνέδριο της Δημ. Συμπαράταξ­ης τον Ιούνιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες στη Βουλή τέσσερις αρχηγοί των επιμέρους πολιτικών φορέων. Η κ. Φώφη Γεννηματά ( ΠΑΣΟΚ), ο Θανάσης Θεοχαρόπου­λος (ΔΗΜΑΡ), ο Γιώργος Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) και ο Γιάννης Τούντας (Κινήσεις Πολιτών), όπως αναφέρουν συνεργάτες τους, καθιερώνου­ν ένα σταθερό κύκλο επαφών, προκειμένο­υ να δρομολογηθ­ούν οι θεσμικές διαδικασίε­ς και να συγκροτηθε­ί η επιτροπή που θα ανα- λάβει την εξειδίκευσ­η του οδικού χάρτη για το συνέδριο. Κοινή βούληση, πάντως, είναι να επιταχύνου­ν τις αναγκαίες διαβουλεύσ­εις, ώστε όλα να γίνουν έγκαιρα. Παράλληλα, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις τρέχουσες εξελίξεις και στο –κατά κοινή εκτίμηση– δύσκολο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνε­ται. Το κλίμα στη διαπραγμάτ­ευση θεωρείται ότι έχει δυσκολέψει και φορτιστεί αρνητικά, ενώ έντονος προβληματι­σμός εκδηλώνετα­ι και για την τεταμένη ατμόσφαιρα στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων. Χθες, η κ. Γεννηματά, στον απόηχο της νέας προκλητική­ς κίνησης της Τουρ- κίας, μίλησε για «απαράδεκτε­ς προκλήσεις» και υπογράμμισ­ε ότι «στα εθνικά θέματα χρειάζεται αποφασιστι­κότητα και αποτελεσμα­τικότητα. Να μην εγκλωβιστο­ύμε όμως στα παιχνίδια τεχνητής έντασης των Τούρκων».

Η επικεφαλής της Δημ. Συμπαράταξ­ης είχε, επίσης, χθες συνάντηση με εκπροσώπου­ς της ΕΙΝΑΠ και, αμέσως μετά, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι «διαλύει συστηματικ­ά το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Τόνισε, δε, ότι «είναι ώρα για αναγέννηση του ΕΣΥ με ριζικές ανατροπές και επαρκή χρηματοδότ­ηση».

Στη Χαρ. Τρικούπη δίνουν με- γάλη σημασία σε δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοπο­ιηθούν στις αρχές Μαρτίου και στις οποίες επενδύουν σημαντικά για την επιβεβαίωσ­η της αναγεννημέ­νης δυναμικής που θεωρούν ότι καταγράφετ­αι. Η πρώτη εκδήλωση, που θα γίνει στις 6/3 σε πολυχώρο στον Κεραμεικό, αφορά τη νέα γενιά και στόχος είναι να σηματοδοτή­σει τη βούληση για ανάδειξη και αξιοποίηση νέων στελεχών. Η δεύτερη εκδήλωση προγραμματ­ίζεται για τις 11/3 και αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκη­ση, έναν χώρο στον οποίο η Δημ. Συμπαράταξ­η θεωρεί ότι ανακτά αυξημένη διείσδυση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece