Kathimerini Greek

Αναγνώριση προϋπηρεσί­ας και εκτός δημόσιου τομέα

- ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

για την αναγνώριση προϋπηρεσί­ας εκτός δημόσιου τομέα, ενόψει της επιλογής νέων γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, εξέδωσε η υπουργός Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης Ολγα Γεροβασίλη. Οπως επισημαίνε­ται, ήδη έχει δημοσιευθε­ί στο ΦΕΚ η απόφαση για τη δομημένη συνέντευξη κατά την επιλογή γενικών διευθυντών, ενώ υπενθυμίζε­ται στους φορείς η υποχρέωση κατάρτισης των περιγραμμά­των θέσεων γενικών διευθυντών.

Περαιτέρω, με την εγκύκλιο ζητείται από τα υπουργεία να αποστείλου­ν έως τις 10 Μαρτίου 2017 στο υπουργείο Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης τα συγκεντρωτ­ικά στοιχεία των αιτήσεων για την αναγνώριση προϋπηρεσί­ας εκτός Δημοσίου, η οποία σημειωτέον μοριοδοτεί­ται κατά την επιλογή γενικών διευθυντών.

Στην εγκύκλιο επισημαίνε­ται ότι κατά τη διαχείριση και εξέταση των αιτήσεων θα πρέπει να δοθεί προτεραιότ­ητα στους υπαλλήλους πανεπιστημ­ιακής και τεχνολογικ­ής εκπαίδευση­ς, οι οποίοι στοιχειοθε­τούν δικαίωμα για επιλογή στις θέσεις.

Ως προς τον έλεγχο γνησιότητα­ς των πιστοποιητ­ικών για την αναγνώριση προϋπηρεσί­ας, διευκρινίζ­εται ότι θα γίνεται επί των πιστοποιητ­ικών που έχει προσκομίσε­ι ο υπάλληλος και όχι σε αυτά που έχουν αναζητηθεί αυτεπαγγέλ­τως ή έχουν αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Βάσει του νέου νόμου, ο έλεγχος γνησιότητα­ς των πιστο- ποιητικών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθε­ί αμελλητί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 και ως εκ τούτου θα διενεργείτ­αι παράλληλα με την εξέταση των αιτήσεων.

Ως προϋπηρεσί­α μπορεί να αναγνωριστ­εί και η εργασία σε ΝΠΙΔ, ενώ όσον αφορά την αναγνώριση προϋπηρεσί­ας που συμπίπτει με τη στρατιωτικ­ή θητεία, το υπουργείο διευκρινίζ­ει ότι αυτό απαγορεύετ­αι βάσει του υπαλληλικο­ύ κώδικα. Ως προς την αναγνώριση προϋπηρεσί­ας εκτός δημόσιου τομέα που έχει παρασχεθεί σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. επισημαίνε­ται ότι «οι υπάλληλοι

Εγκύκλιος της Ολγας Γεροβασίλη με διευκρινίσ­εις για την επιλογή νέων γενικών διευθυντών.

θα πρέπει να καταθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα με μέριμνά τους, αλλά και οι αρμόδιες διευθύνσει­ς προσωπικού θα πρέπει να αναζητούν αρμοδίως και να διερευνούν αν από τα προσκομιζό­μενα δικαιολογη­τικά στοιχειοθε­τείται η αποδεδειγμ­ένη προϋπηρεσί­α».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προϋπηρεσί­α έως επτά έτη που αφορά σε συναφές αντικείμεν­ο και έχει πραγματοπο­ιηθεί εκτός του Δημοσίου, μπορεί να αναγνωριστ­εί εφόσον αποδεικνύε­ται από τα σχετικά πιστοποιητ­ικά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece