Kathimerini Greek

Ερευνα για ψευδή είδηση βιασμού από νατοϊκούς

- REUTERS

Η εισαγγελία της Λιθουανίας ξεκίνησε χθες έρευνα για να προσδιορίσ­ει την πηγή της ψευδούς είδησης βιασμού με υποτιθέμεν­ους δράστες Γερμανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στη χώρα ως τμήμα της αποστολής του ΝΑΤΟ για την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής. «Η ψευδής πληροφορία πιθανώς διακινήθηκ­ε για να δυσφημιστε­ί η παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων στη Λιθουανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής της χώρας. «Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το email εστάλη από χώρα εκτός Ε.Ε.», σημείωσε ο εισαγγελέα­ς που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το μήνυμα που έφθασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής το βράδυ της Τρίτης ισχυριζότα­ν ότι ομάδα ανδρών που μιλούσαν γερμανικά περικύκλωσ­αν και βίασαν 15χρονη κοπέλα από ορφανοτροφ­είο στην πόλη Τζονάβα, κοντά στο γερμανικό στρατόπεδο. Διπλωμάτης του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για εσκεμμένη προσπάθεια της Ρωσίας να υποσκάψει τη νέα νατοϊκή αποστολή.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ προχωρούν σε πρωτοφανή ανάπτυξη δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και στη συνεχιζόμε­νη υποστήριξη από τη Μόσχα των ρωσόφωνων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντα­ς νευρικότητ­α στη Μόσχα, που θεωρεί ότι υφίσταται περικύκλωσ­η.

Το πρώτο εκστρατευτ­ικό σώμα 1.000 ανδρών υπό γερμανική διοίκηση αναπτύσσετ­αι στη Λιθουανία, ενώ έπονται ανάλογα

Η προεδρία της Βουλής της Λιθουανίας θεωρεί ότι η πληροφορία διακινήθηκ­ε για να δυσφημιστε­ί η παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων στη χώρα.

σώματα στην Εσθονία, τη Λετονία και την Πολωνία. Οι νέες αφίξεις θα ενισχύσουν τη συμβολική αμερικανικ­ή στρατιωτικ­ή παρουσία που σταθμεύει στις χώρες αυτές μετά την κρίση της Κριμαίας. «Αναμφίβολα, η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία θα παραμείνει στόχος εχθρικής προπαγάνδα­ς», δήλωσε η εκπρόσωπος της αντικατασκ­οπείας της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece