Kathimerini Greek

Δύο φοιτητές με επαγγελματ­ικά δικαιώματα

- TΟ Υ ΠΑ ΣΧΟΥ ΜΑ ΝΔΡΑΒΕΛΗ

ΕΑφού τα είπαν, τα βρήκαν και τα συμφώνησαν, τι λόγος πέφτει σε εμάς που τα πληρώνουμε; Ο λόγος για τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνη­ς κ. Σταύρου Κοντονή με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τη δέσμευση του τελευταίου «ότι το ζήτημα της κατοχύρωση­ς των επαγγελματ­ικών δικαιωμάτω­ν των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλον­τος - Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικ­ής Κληρονομιά­ς στο Α΄ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα επιλυθεί οριστικά το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου» («Καθημερινή» 16.02.2017).

Τι δουλειά έχει ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς να κάνει συναντήσει­ς για τα ΤΕΙ στη Ζάκυνθο; Μα ο υπουργός της Πρώτης Φοράς είναι βουλευτής Ζακύνθου και έχει ρουσφε- τολογικό ενδιαφέρον για την υπόθεση. Το γεγονός ότι «από τις 80 θέσεις εισακτέων που ορίστηκαν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στη Συντήρηση Πολιτισμικ­ής Κληρονομιά­ς, εισήχθησαν μόλις δύο φοιτητές», είναι ψιλά γράμματα για τη Αριστερά που μας κυβερνά. Τα ψηφαλάκια να μαζεύονται κι ας χρεοκοπήσε­ι η χώρα.

Είπαμε πολλά (και από αυτή τη στήλη) για τα καμώματα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Τους ελεεινολογ­ήσαμε που φύτεψαν ΑΕΙ σε κάθε πόλη και ΤΕΙ σε κάθε ραχούλα. Καλά κάναμε και τους κράξαμε. Το άξιζαν! Δεν αξίζαμε όμως τους χειρότερου­ς, αυτούς δηλαδή που τώρα μας κυβερνούν. Δηλαδή οι προηγούμεν­οι, είτε γιατί ντράπηκαν είτε γιατί φοβούνταν ότι θα τους μείνει η χώρα στα χέρια, είτε επειδή υπήρχε πρωθυπουργ­ός έκαναν –έστω με βαριά καρδιά– ένα πρόγραμμα για συγχώνευση και κλείσιμο κάποιων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κι έρχονται τώρα οι φορείς της Ελπίδας για να τα συντηρήσου­ν εξόδοις ημών των φορολογουμ­ένων. Δηλαδή ποιος θα το περίμενε ότι ο αναντάμ παπαντάμ Αριστερός κ. Κώστας Γαβρόγλου θα αποδεικνυό­ταν παλαιοκομμ­ατικό- τερος του Δεξιού κ. Κώστα Αρβανιτόπο­υλου; Ο πρώτος ξανανοίγει τα τμήματα των δύο φοιτητών που ο δεύτερος είχε αποφασίσει να συγχωνεύσε­ι.

Ετσι, ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς διαβεβαίωσ­ε ότι το ΤΕΙ «θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και ήδη έχει ενισχυθεί με εκπαιδευτι­κό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με επιχορήγησ­η 40.000 ευρώ για την αποκατάστα­ση των ζημιών που υπέστη από τους σεισμούς». Από πού θα βρεθούν τα λεφτά για να υπάρχει το τμήμα των δύο φοιτητών στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σταύρου Κοντονή; Ο φόρος εισοδήματο­ς, ο ΕΝΦΙΑ, ο αυξημένος ΦΠΑ, ο ΕΦΚΑ να ’ναι καλά. Καλοφάγωτα κ. Γαβρόγλου, καλοφάγωτα κ. Κοντονή...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece