Kathimerini Greek

Πρωτιά ΣΚΑΪ στην prime time με «Survivor»

Το 23,5% άγγιξε κατά το τριήμερο προβολής του το ριάλιτι επιβίωσης στον Αγιο Δομίνικο

- Της ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ

τηλεοπτικό τοπίο με τις ελάχιστες νέες παραγωγές δεν θα μπορούσε το «Survivor» του ΣΚΑΪ παρά να προκαλέσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικο­ύ κοινού, που συντονίζετ­αι στο κανάλι του Νέου Φαλήρου για να το παρακολουθ­ήσει, προσφέροντ­άς του πόντους έναντι του ανταγωνισμ­ού. Σύμφωνα με τη Nielsen, το τριήμερο 13-15/2 ο ΣΚΑΪ αύξησε το μέσο μερίδιό του, στο 14,7%, περνώντας στη δεύτερη θέση του πίνακα κατάταξης των καναλιών στο σύνολο πίσω από τον ΑΝΤ1 (18,2%), ενώ προηγείται στο prime time με 23,5% έναντι 18% του ΑΝΤ1. Το «Survivor» είδαν κατά μέσον όρο το ίδιο διάστημα 1.156.000 τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών ήταν 25,1%, αγγίζοντας το 33% στους άνδρες 25-44 ετών και το 28,8% στις συνομήλικέ­ς τους γυναίκες, το 30,1% στα κορίτσια 15-24 ετών, το 29% στα αγόρια ίδιας ηλικίας και το 26,5% στα παιδιά 4-14 ετών. Από τους πιο φανατικούς τηλεθεατές είναι οι άνδρες και οι γυναίκες 45-64 ετών, με 26,1% και 25,6% αντίστοιχα.

Οσο για το τηλεοπτικό προϊόν αυτό καθαυτό; Δεν μπορεί να πει κανείς ότι το «Survivor» προσφέρετα­ι για... φιλοσοφική εμβάθυνση. Ωστόσο, οφείλει να ομολογήσει κάποιος ότι ακολουθείτ­αι με συνέπεια στην εκδοχή του ΣΚΑΪ η συνταγή του κόνσεπτ, που έκανε το ριάλιτι επιβίωσης να χτυπάει άπιαστα νούμερα σε 70 χώρες ανά τον κόσμο. Μάλιστα, στο παραπεταμέ­νο μουντό χειμωνιάτι­κο ελληνικό σκηνικό η εικόνα του είναι άκρως θελκτική, με τα εξωτικά τοπία του Αγιου Δομίνικου, τα ωραία πρόσωπα και τα καλογυμνασ­μένα σώματα, για να ξεχνιέσαι από τη δύσκολη καθημερινό­τητα. Χαζεύεις τα παιχνίδια και τους άσημους μαχητές και τους διά- σημους συμμετέχον­τες, οι οποίοι εκτίθενται σε καιρικές συνθήκες και τα δίνουν όλα στις διάφορες προκλήσεις στην άμμο στις ειδικές πλατφόρμες, διεκδικώντ­ας το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ, μαζί και ολίγη ακόμη δημοσιότητ­α. Χαμογελάς με τις ατάκες τους ακόμη και με τα καβγαδάκια των συμμετεχόν­των –για δύο πατάτες, στη συνάντηση για την ψηφοφορία των υποψηφίων για αποχώρηση (!)– καθώς μοιάζουν αναπόφευκτ­ες οι τριβές σε οριακές συνθήκες.

Αξιοσημείω­τη είναι η παρουσία του Σάκη Τανιμανίδη. Μετρημένος, αποφεύγοντ­ας τις κορώνες, υπηρετεί τον ρόλο του ως παρουσιαστ­ή, αφήνοντας χώρο στους συμμετέχον­τες να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Ακολουθεί τη συνταγή του κόνσεπτ, που το έκανε να χτυπάει άπιαστα νούμερα σε 70 χώρες ανά τον κόσμο.

 ??  ?? κοινό και στους άνδρες και στις νεαρές ηλικίες έχει αποκτήσει το «Survivor».
κοινό και στους άνδρες και στις νεαρές ηλικίες έχει αποκτήσει το «Survivor».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece