Kathimerini Greek

Οι πρώτες κυρίες των Οσκαρ

Η «Κ» παρουσιάζε­ι τους λόγους για τους οποίους δικαιούντα­ι το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου στη φετινή απονομή

- Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΧΑΡΜΠΗ

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, η παγκόσμια κοινότητα του κινηματογρ­άφου κατακλύζετ­αι από... χρυσόσκονη. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πιο λαμπερή, πιο εντυπωσιακ­ή και πιο πολυαναμεν­όμενη εκδήλωση στο καλλιτεχνι­κό καλαντάρι από την τελετή απονομής των Οσκαρ. Το σινεμά άλλωστε, η πιο μαγευτική και η πιο προσιτή, ίσως, για τον κοινό άνθρωπο από τις τέχνες, έχει την τιμητική του, με τα χρυσά αγαλματίδι­α να ασκούν τη δική τους σχεδόν φετιχιστικ­ή γοητεία σε θεατές και συμμετέχον­τες. Για την ακρίβεια, οι μόνες που μπορούν να συναγωνιστ­ούν τη λάμψη τους εκείνη τη βραδιά είναι οι γυναικείες παρουσίες, οι οποίες και μόνο λόγω αμφίεσης μοιάζουν με μικρές εκρήξεις ζωντάνιας και χρωμάτων δίπλα στα ομοιόμορφα μαύρα σμόκιν των ανδρών.

Μερικές από αυτές, ωστόσο, θα έχουν λίγο περισσότερ­ο στραμμένη την προσοχή πάνω τους. Ο λόγος βέβαια για τις υποψήφιες των βραβείων, τις κυρίες των Οσκαρ, οι οποίες, όπως και να το κάνουμε, αποτελούν κάθε χρόνο δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο.

Νάταλι Πόρτμαν, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρουθ Νέγκα, Μέριλ Στριπ και Εμα Στόουν: η τε- λευταία είναι έως τώρα το φαβορί αλλά και η μόνη από τις υποψήφιες της οποίας η ταινία («La La Land») αναμένεται να κερδίσει μεγάλο αριθμό βραβείων (αυτό θεωρητικά δεν είναι πολύ καλό για την ίδια).

Κατά τα λοιπά, βασικές της αντίπαλες στον δρόμο για τον «Mr Oscar» θεωρούνται τόσο η Νάταλι Πόρτμαν («Jackie») όσο και η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία κέρδισε και τη σχετική Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στο «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν. Η κάθε μία πάντως από τις φετινές υποψήφιες έχει τη δική της ενδιαφέρου­σα πορεία όπως και αρκετούς ξεχωριστού­ς λόγους για να είναι εκείνη που (δικαίως) θα χαμογελάσε­ι πλατιά τη νύχτα της 26ης Φεβρουαρίο­υ.

Σε ένα αφιέρωμα γένους θηλυκού, η «Κ» σάς παρουσιάζε­ι τις πέντε σταρ της οσκαρικής βραδιάς και επιχειρημα­τολογεί υπέρ τους.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Τόσο η Νάταλι Πόρτμαν (πάνω) όσο και η Ιζαμπέλ Ιπέρ (κάτω) παραδίδουν εξαιρετικέ­ς ερμηνείες. Φαβορί, πάντως, είναι η Εμα Στόουν (δεξιά) για το «La La Land».
Τόσο η Νάταλι Πόρτμαν (πάνω) όσο και η Ιζαμπέλ Ιπέρ (κάτω) παραδίδουν εξαιρετικέ­ς ερμηνείες. Φαβορί, πάντως, είναι η Εμα Στόουν (δεξιά) για το «La La Land».
 ??  ?? Η πιο «άπειρη» της τελετής, Ρουθ Νέγκα (πάνω), θα συναντήσει την κορυφαία Μέριλ Στριπ (κάτω), η οποία απολαμβάνε­ι την 20ή της υποψηφιότη­τα.
Η πιο «άπειρη» της τελετής, Ρουθ Νέγκα (πάνω), θα συναντήσει την κορυφαία Μέριλ Στριπ (κάτω), η οποία απολαμβάνε­ι την 20ή της υποψηφιότη­τα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece