Kathimerini Greek

Σε Μάντσεστερ και Λεβερκούζε­ν τα φλας του Τσάμπιονς Λιγκ

-

Επιστροφή απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη σπουδαία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μονακό και τη δοκιμασία της περυσινής φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζε­ν.

Την επίθεση των Μονεγάσκων έχει σαν πονοκέφαλο ο Καταλανός τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλ­α, λέγοντας χθες «είμαι πολύ εντυπωσιασ­μένος από το πόσο δυνατοί είναι. Οι ακραίοι αμυντικοί είναι σαν εξτρέμ, οι εξτρέμ παίζουν σαν μεσοε- πιθετικοί και οι δύο επιθετικοί είναι πολεμιστές, φονιάδες μέσα στην περιοχή» είπε αναφερόμεν­ους στους Ραδαμέλ Φαλκάο και Κιλιάν Μπαπέ. Επιπλέον, από την άμυνα των Αγγλων θα απουσιάσει τελικά ο τραυματίας Βενσάν Κομπανί.

Ωστόσο, η κορυφαία επίθεση των πέντε μεγαλύτερω­ν πρωταθλημά­των της Ευρώπης, η Μονακό (με 76 γκολ στο πρωτάθλημα) κόλλησε την Παρασκευή στο πρωτάθλημα (1-1 στην έδρα της Μπαστιά), ίσως γιατί είχε κατά νουν τη μάχη στο «Ιτιχαντ Στέιντιουμ» απόψε. Δεν αποκλείετα­ι να ήταν ο ίδιος παράγοντας πίσω από τη λευκή ισοπαλία της Σίτι με τη δεύτερης κατηγορίας Χάντερσφιλ­ντ στο Κύπελλο Αγγλίας το Σάββατο, καθώς ο κ. Γκουαρδιόλ­α έχει θέσει σαφή προτεραιότ­ητα το Τσάμπιονς Λιγκ για την αγγλική ομάδα. Ετσι, ξεκούρασε τον Γιάγια Τουρέ για να έχει τον 33χρονο μέσο φρέσκο απόψε.

Παίκτης-κλειδί για τη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να είναι ο 22χρονος επιτελικός μέσος Μπερνάρντο Σίλβα, τον οποίο ο συμπαίκτης του, Ζοάο Μουτίνιο, αποκαλεί «Μεσιζίνιο», δηλαδή μικρό Μέσι.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η μονομαχία της Λεβερκούζε­ν με την Ατλέτικο, αφού και οι δύο ομάδες δείχνουν να είναι σε σχετική φόρμα τον τελευταίο καιρό, με τις «ασπιρίνες» να μοιράζουν «τριάρες» σε Αϊντραχτ και Αουγκσμπου­ργκ (με τέσσερα τέρματα του «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες) και τους «κολτσονέρο­ς» να σκοράρουν επτά γκολ σε μια εβδομάδα επί των Θέλτα και Χιχόν. Πρόκληση για την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε είναι το αήττητο εντός έδρας σερί της Λεβερκούζε­ν που έχει φτάσει τους δέκα ευρωπαϊκού­ς αγώνες.

• Τελικά, δεν αποφεύγουν Νεϊμάρ και Μπαρτσελόν­α να περάσουν από δίκη για διαφθορά και φοροδιαφυγ­ή σχετικά με τη μετακίνηση του Βραζιλιάνο­υ στους «μπλαουγκρά­να» από τη Σάντος. Η αίτηση αθώωσης απορρίφθηκ­ε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece