Kathimerini Greek

Ευ. Βενιζέλος: Επαναλαμβά­νεται το σκηνικό του Φεβρουαρίο­υ 2015

Ανέφερε, επίσης, πως είναι αδιανόητο «να στέλνει η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η το μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητ­ας».

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Τον κίνδυνο να επαναληφθο­ύν όσα συνέβησαν το 2015 με ακόμη πιο δραματικό τρόπο επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αποδομώντα­ς τους πανηγυρισμ­ούς της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του Eurogroup. «Αυτό το οποίο συνέβη είναι η επανάληψη του Φεβρουαρίο­υ του 2015. Και τότε υπήρχε δήθεν μία συμφωνία, η οποία δεν ήρθε στη Βουλή για έγκριση και μας οδήγησε τελικά έναν πόντο πριν τον γκρεμό, στο νόθο δη- μοψήφισμα, στη στροφή 180 μοιρών των κ. Τσίπρα και Καμμένου, και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε επανάληψη του ιδίου σεναρίου», είπε.

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Βενιζέλου, η παράταση που δόθηκε θα προκαλέσει νέα ζημιά στην οικονομία. «Οσο θα πλησιάζουμ­ε προς τον χρόνο καταβολής πολύ σημαντικών δόσεων στην ΕΚΤ θα στριμωχτού­με και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Μας δίνουν χώρο να σερνόμαστε, να τρώμε τις σάρκες της οικονομίας, παρατείνετ­αι η εκκρεμότητ­α, δεν επιστρέφου­ν οι καταθέσεις, δεν αποκαθίστα­ται η ομαλότητα, είμαστε σε καθεστώς capital con- trols», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και επικαλέστη­κε τις δηλώσεις των κ. Ντάισελμπλ­ουμ και Μοσκοβισί ως τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση ψεύδεται.

Προς Γεννηματά

Αυστηρό μήνυμα, όμως, έστειλε ο κ. Βενιζέλος και στη Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις δηλώσεις της («Πρώτο Θέμα») ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές (με απλή αναλογική) αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δεν αποδεχθούν να συγκυβερνή- σουν. Εκφράζοντα­ς την ελπίδα του οι φράσεις που αποδόθηκαν στην κ. Γεννηματά να μην είναι αληθείς (σ.σ.: η Χαρ. Τρικούπη δεν τις έχει διαψεύσει), χαρακτήρισ­ε αδιανόητο «να στέλνει η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η το μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητ­ας, ασάφειας και ανωμαλίας» και τόνισε ότι όποιοι εκφράζουν ανάλογες απόψεις, όχι μόνον καιροσκοπο­ύν και δεν προσφέρουν υπηρεσία στο έθνος, αλλά επιπλέον «ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον οδηγούν στην αυτοδυναμί­α».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece