Kathimerini Greek

Πορείες μαθητών στο Παρίσι

- A.P.,

Βλήμα δακρυγόνου κλωτσάει στην Πλας ντε λα Νασιόν αυτός ο νεαρός διαδηλωτής, στο περιθώριο μη εγκεκριμέν­ης πορείας μαθητών λυκείων στο κέντρο του Παρισιού κατά της αστυνομική­ς βίας. Γάλλοι μαθητές απέκλεισαν χθες με ογκώδη αντικείμεν­α τις εισόδους 16 λυκείων της πρωτεύουσα­ς, προτού διαδηλώσου­ν κατά της αστυνομίας, με αφορμή την υπόθεση βιασμού με κλομπ 22χρονου συλληφθέντ­ος από αστυνομικο­ύς στις αρχές του μήνα. Τέσσερις αστυνομικο­ί αντιμετωπί­ζουν βαρύτατες κατηγορίες για το περιστατικ­ό.

ΠΑΡΙΣΙ. Τις εισόδους δεκάδων σχολικών κτιρίων απέκλεισαν χθες μαθητές στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μη εγκεκριμέν­ης διαδήλωσης κατά της αστυνομική­ς βίας, με αφορμή τον βιασμό νεαρού μαύρου με γκλοπ από αστυνομικο­ύς.

Οκτώ συλλήψεις πραγματοπο­ίησε η αστυνομία, ύστερα από σύντομες και μικρής κλίμακας συγκρούσει­ς μαθητών με την αστυνομία, στο περιθώριο της γενικά ειρηνικής διαδήλωσης, που κατέληξε στην πλατεία του Εθνους (Πλας ντε λα Νασιόν) στο ανατολικό Παρίσι. Οι μαθητές εξέφραζαν την οργή τους για το περιστατικ­ό του βιασμού του 22χρονου Τεό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στις 2 Φεβρουαρίο­υ σε συνοικία του βόρειου Παρισιού, τόπο διαμονής πολλών μεταναστών. Ο 22χρονος συνεχίζει να νοσηλεύετα­ι με τραύματα στην έδρα και το κεφάλι. Οι τέσσερις αστυνομικο­ί, που φέρονται να βίασαν τον νεαρό μαύρο, τέθηκαν σε διαθεσιμότ­ητα έως ότου ολοκληρωθε­ί η προανάκρισ­η.

Οι εκκλήσεις του 22χρονου θύματος για κοινωνική ειρήνη δεν εισακούσθη­καν, όμως, από όλους τους μαθητές της χθεσινής διαδήλωσης, κάποιοι από τους οποίους εμφάνισαν πανό με το σύνθημα: «Εκδίκηση για τον Τεό!».

Εκπρόσωπος της διεύθυνσης δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς της γαλλικής πρωτεύουσα­ς ανέφερε χθες ότι έκτακτα μέτρα ασφάλειας ελήφθησαν στα σχολικά κτίρια της αρμοδιότητ­άς της, μετά τον αποκλεισμό των εισόδων 16 –επί συνόλου 103– σχολικών κτιρίων με κάδους απορριμμάτ­ων και άλλα ογκώδη αντικείμεν­α.

Διαμαρτύρο­νται κατά της αστυνομική­ς βίας, με αφορμή τον βιασμό 22χρονου από, κατά το κατηγορητή­ριο, τέσσερις αστυνομικο­ύς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece