Kathimerini Greek

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης

-

ΠΑΤΡΑ. Με ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειο­δικείο Πατρών αθώωσε χθες τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείτ­ο για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο κατά την προεκλογικ­ή περίοδο.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για απαλλαγή του δημάρχου Πατρέων, διότι όπως είπε δεν στοιχειοθε­τείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Σχετικά με τους χώρους που δεν παραχωρήθη­καν στη Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογικ­ή περίοδο του 2015, ο εισαγγελέα­ς είπε ότι ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματικ­ή διαδικασία και τις αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Στην απολογία του, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για τη Χ.Α. και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν τυχαίο ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις, προσθέτοντ­ας ότι ο δήμαρχος υποχρεούτα­ι να υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον Κώστα Πελετίδη μέσα στη δικαστική αίθουσα άρχισαν να χειροκροτο­ύν. Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το δικαστικό μέγαρο μεγάλη συγκέντρωσ­η συμπαράστα­σης και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίο­υ οι συγκεντρωμ­ένοι χειροκροτο­ύσαν και φώναζαν συνθήματα. «Θα συνεχίσουμ­ε να κάνουμε το χρέος μας και να μη διευκολύνο­υμε τη δράση της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece