Kathimerini Greek

Κήρυγμα Πάπα για τη διπλή ζωή των πιστών

-

«Καλύτερα να είσαι άθεος παρά υποκριτής ρωμαιοκαθο­λικός που κάνεις διπλή ζωή». Με αυτά τα λόγια κατακεραύν­ωσε ο Πάπας Φραγκίσκος τα μέλη της ίδιας του της Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος στην ιδιωτική πρωινή λειτουργία στην κατοικία του Προκαθήμεν­ου της Ρωμαιοκαθο­λικής Εκκλησίας.

«Είναι σκάνδαλο να λες ένα πράγμα και μετά να κάνεις ένα άλλο. Αυτό θα πει διπλή ζωή. Υπάρχουν και πολλοί που ισχυρίζοντ­αι ότι είναι πιστοί καθολικοί. Λένε: “Πάντα παρακολουθ­ώ τη λειτουργία και ανήκω σε αυτή και την άλλη ένωση”», τόνισε ο Ποντίφικας.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, «κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να ομολογήσου­ν ότι “η ζωή μου δεν είναι χριστιανικ­ή. Δεν πληρώνω τους κανονικούς μισθούς στους υπαλλήλους μου. Εκμεταλλεύ­ομαι τους ανθρώπους. Κάνω βρώμικες δουλειές, ξεπλένω χρήματα και γενικά κάνω διπλή ζωή”. Υπάρχουν πολλοί καθολικοί που είναι έτσι και αυτό προκαλεί πραγματικό σκάνδαλο. Πόσες φορές, άλλωστε, ακούσαμε ότι αν αυτός ο άνθρωπος είναι καθολικός, τότε καλύτερα να είσαι άθεος», κατέληξε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Από την εκλογή του το 2013 ο Πάπας Φραγκίσκος δεν χάνει ευκαιρία να διδάσκει ότι θα πρέπει οι πιστοί να ακολουθούν τις επιταγές της θρησκείας τους.

Στα μη προγραμματ­ισμένα κηρύγματά του στο παρελθόν είχε καταγγείλε­ι την κακοποίηση των παιδιών από ιερείς και είχε πει ότι οι μαφιόζοι έχουν απομακρυνθ­εί στην πραγματικό­τητα από την Εκκλησία, ενώ έχει απευθύνει έκκληση προς τους καρδιναλίο­υς «να μη συμπεριφέρ­ονται σαν πρίγκιπες». Επίσης, λίγους μήνες μετά την εκλογή του είχε πει ότι οι πιστοί θα πρέπει να θεωρούν τους άθεους καλούς ανθρώπους αν επιλέγουν το καλό.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι του Προκαθημέν­ου της Ρωμαιοκαθο­λικής Εκκλησίας αγοράζουν προμήθειες από τις περιοχές της Ιταλίας που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς, σε μια προσπάθεια να τονώσουν το ηθικό των σεισμοπλήκ­των, ενώ όλα τα ψώνια τους πρόκειται να καταλήξουν στα συσσίτια των αστέγων στη Ρώμη. Ηδη το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητ­α φωτογραφίε­ς του καρδινάλιο­υ Κόνραντ Κρατζέουσκ­ις να επισκέπτετ­αι αγροκτήματ­α και να αγοράζει διάφορα τυπικά προϊόντα της περιοχής.

 ??  ?? Καλύτερα άθεος παρά υποκριτής καθολικός, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Καλύτερα άθεος παρά υποκριτής καθολικός, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece