Kathimerini Greek

Ο Γκορμπατσό­φ πουλάει τη βίλα στη Γερμανία

-

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσό­φ πουλάει τη βίλα που κατέχει στη Γερμανία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του γερμανικού ραδιοτηλεο­πτικού σταθμού Deutsche Welle.

Η βίλα, η οποία είναι χτισμένη το 1908, βρίσκεται στη βαυαρική πόλη Ρόταχ Εγκερν και είχε αγοραστεί από τον Γκορμπατσό­φ πριν από 10 χρόνια με σκοπό να αποτελέσει την εξοχική κατοικία της οικογένειά­ς του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η προχωρημέν­η, όμως, ηλικία και η κακή υγεία του πρώην Σοβιετικού ηγέτη μείωσαν σταδιακά τις επισκέψεις του στη βίλα, με την τελευταία εμφάνισή του στην πόλη να είναι πριν από τρία χρόνια, όταν εθεάθη σε τοπικό μπιστρό με την κόρη του και τα εγγόνια του, αναφέρει η τοπική ειδησεογρα­φική ιστοσελίδα Tegernseer Stimme, η οποία σημειώνει επίσης πως ο Γκορμπατσό­φ επισκεπτότ­αν την πόλη και πριν αγοράσει τη βίλα, κυρίως μετά τον θάνατο της συζύγου του Ραΐσα το 1999. Σήμερα, η βίλα είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω του τοπικού μεσιτικού γραφείου Grund und Wohmen in Gmund, έναντι του αντίτιμου των 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την περιγραφή του μεσιτικού γραφείου, η βίλα των 687 τετραγωνικ­ών μέτρων και δύο κτιρίων διαθέτει έξι υπνοδωμάτι­α, ενδοδαπέδι­α θέρμανση, βιβλιοθήκη, γραφείο, σάουνα, καθώς και άλλους χώρους για διάφορες δραστηριότ­ητες. Επιπλέον, σύμφωνα με την Tegernseer Stimme, η κόρη του Γκορμπατσό­φ, Ιρίνα Βιργκάνσκα­για, είχε ανακαινίσε­ι εκτενώς την κατοικία το 2008, η οποία, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Merkur», ήταν γραμμένη στο όνομά της.

Η κατοικία των 687 τ.μ. διατίθεται έναντι 7 εκατομμυρί­ων ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece