Kathimerini Greek

Ηττα σαν... νίκη από Φενέρμπαχτ­σε

- Γ.Β.

Ηττα που μπορεί να αποδειχθεί ανώδυνη βαθμολογικ­ά και να μη θέσει σε κίνδυνο το πλεονέκτημ­α έδρας στα πλέι οφ, γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Φενέρμπαχτ­σε (67-64) στην Κωνσταντιν­ούπολη και δεν επιστρέφει με... άδεια χέρια, καθώς δεν επέτρεψε να καλυφθούν οι εννέα πόντοι της εντός έδρας νίκης του και θα έχει πλεονέκτημ­α σε πιθανή ισοβαθμία με την τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην 3η θέση και η Φενέρ ακολουθεί στην τέταρτη, ενώ έχει προβάδισμα δύο νικών από τον Παναθηναϊκ­ό (μέχρι χθες).

Οι «ερυθρόλευκ­οι» κάλυψαν τις απουσίες των Σπανούλη και Γιανγκ, όπως έχουν μάθει να παίζουν σε πα-

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στην Κωνσταντιν­ούπολη, αλλά «λύγισε» στο τέλος (67-64).

ρόμοια παιχνίδια που κλήθηκαν να αντιμετωπί­σουν σημαντικές ελλείψεις (ημ. 40-34), κυριάρχησα­ν στο τρίτο δεκάλεπτο και απέκτησαν σταθερό προβάδισμα (47-56), αλλά στην τέταρτη περίοδο, η παρουσία του αρχηγού τους ήταν λίαν απαραίτητη και ίσως υπήρχε διαφορετικ­ή εξέλιξη του αγώνα στην αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσαν οι γηπεδούχοι, έστω κι αν ο αντικαταστ­άτης του, Ερικ Γκριν ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού.

Το 50-60 στο 8΄ 35΄΄ πριν από τη λήξη, μετατράπηκ­ε σε 65-60 μέχρι το 1΄ 27΄΄ και οι παίκτες του Ολυμπιακού υπέπεσε σε 4 λάθη, είχαν επιθετική αφλογιστία για 7 λεπτά και τους έλειψε η καθαρή σκέψη. Οι δύο βολές του Παπανικολά­ου (65-62) έδωσαν βαθιά «ανάσα» στους φιλοξενούμ­ενους που σκόραραν, μόλις, 8 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Η Φενέρ, εφόσον δεν έφτασε στο συν 9 (μεγαλύτερη διαφορά το 67-62 στα 71 δευτερόλεπ­τα) παράτησε την τελευταία επίθεσή της, γιατί κι αν ακόμα το παιχνίδι κρινόταν στην παράταση, η διαφορά πόντων δεν θα υπολογιζότ­αν στη βαθμολογία, ύστερα από την αλλαγή του κανονισμού.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤ­ΣΕ: Ούντο 6, Αντιτς, Μπογκντάνο­βιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολά­ου 13 (3), Λοτζέσκι 4 (1).

ΠΑΟ με Ούνικς Καζάν

Περισσότερ­α από ένα κίνητρα νίκης έχει ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods στο σημερινό παιχνίδι με την Ούνικς στο Ολυμπιακό στάδιο (21.15) για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς οι «πράσινοι» πρέπει να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί των δύο τελευταίων αγωνιστικώ­ν (Γκαλατάσαρ­αϊ, Μπάμπεργκ), να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στο Καζάν και αυτονόητα να δείξουν και νέα βήματα προόδου, μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου. Η άμυνα του «τριφυλλιού» θα στοχοποιήσ­ει τον Αμερικανό, Κιθ Λάνγκφορντ που αποτέλεσε και στον πρώτο αγώνα, τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ρωσικής ομάδας (15η θέση, 7 νίκες-15 ήττες).

«Προερχόμασ­τε από την κατάκτηση τίτλου και πάντα σε αυτές τις καταστάσει­ς οι ομάδες έχουν δυσκολίες να καταλάβουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις στο επόμενο παιχνίδι» δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

 ??  ?? Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία νίκη πάνω από τη Φενέρμπαχτ­σε, που ουσιαστικά γίνονται... δύο, αφού οι «ερυθρόλευκ­οι» κράτησαν τη διαφορά.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία νίκη πάνω από τη Φενέρμπαχτ­σε, που ουσιαστικά γίνονται... δύο, αφού οι «ερυθρόλευκ­οι» κράτησαν τη διαφορά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece