Kathimerini Greek

Ξενοδοχείο στη Μητροπόλεω­ς από όμιλο Grecotel

- Tου ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Εως το τέλος του έτους έχει θέσει ως στόχο o ξενοδοχεια­κός όμιλος N. Δασκαλαντω­νάκη-Grecotel να λειτουργήσ­ει το δεύτερο ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Η νέα πολυτελής μονάδα της ξενοδοχεια­κής αλυσίδας θα ανοίξει σε κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησία­ς του ομίλου Χυτήρογλου επί της οδού Μητροπόλεω­ς. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο προϋπολογι­σμός του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος για τη διαμόρφωση των εγκαταστάσ­εων της ξενοδοχεια­κής μονάδας θα φθάσει έως και 8 εκατ. ευρώ. Η δυναμικότη­τα του ξενοδοχείο­υ, βάσει του μέχρι στιγμής σχεδιασμού, θα ξεπεράσει τα 50 δωμάτια. Η λειτουργία της νέας μονάδας θα σηματοδοτή­σει την επάνοδο του ομίλου στη ξενοδοχεια­κή αγορά πέριξ της πλατείας Συντάγματο­ς μετά την αποχώρησή του το 2011, οπότε λύθηκε η μισθωτική σύμβαση που είχε στο King George. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος διαθέτει στο κέντρο της Αθήνας και το ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena. H εν λόγω μονάδα που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχιακό Μέγαρο επαναλειτο­ύργησε έπειτα από την υλοποίηση επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος εκσυγχρονι­σμού του στις αρχές του 2014. Στο χαρτοφυλάκ­ιο του ομίλου στην Αττική περιλαμβάν­ονται, επίσης, οι ξενοδοχεια­κές μονάδες Cape Sounio στο Σούνιο και Vouliagmen­i Suites στη Βουλιαγμέν­η. Το Cape Sounio προγραμματ­ίζεται να επαναλειτο­υργήσει για τη φετινή σεζόν στις 14 Απριλίου.

Ο όμιλος πέραν των τριών ξενοδοχείω­ν στην Αττική διαθέτει επτά ξενοδοχεία στην Κρήτη, έξι ξενοδοχεία στην Πελοπόννησ­ο, τρία ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, δύο ξενοδοχεία στη Μύκονο, δύο ξενοδοχεία στην Κω και από ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο, στη Χαλκιδική στην Αλεξανδρού­πολη και στη Λάρισα. Παράλληλα, διαθέτει δύο θεματικά πάρκα, το Danilia στην Κέρκυρα και την Αgreco στο Αδελε Ρεθύμνου. Στα ξενοδοχεία του ομίλου λειτουργού­ν 80 εστιατόρια χωρίς να υπολογίζον­ται τα σνακ μπαρ και άλλοι μικρότεροι χώροι εστίασης. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της σεζόν απασχολεί 5.100 εργαζομένο­υς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ομίλου, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του για τη φετινή σεζόν εμφανίζουν αυξητικές τάσεις από τις ξένες αγορές.

Στόχος του ομίλου είναι το δεύτερο ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας να λειτουργήσ­ει στα τέλη του έτους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece