Kathimerini Greek

MΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

-

ΚΑΪΡΟ

Ο Μέσι στην Αίγυπτο Η επίσκεψη του Λιονέλ Μέσι στην Αίγυπτο έντυσε για λίγες μέρες το Κάιρο με αυτές τις γιγαντοαφί­σες, δημιουργών­τας ένα ιδιαίτερο αστικό σκηνικό μέσα στο χάος της αιγυπτιακή­ς πρωτεύουσα­ς. Ο Αργεντινός ποδοσφαιρι­στής επισκέφτηκ­ε την Αίγυπτο για να προωθήσει την καμπάνια ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C. Eίναι ένα διεθνές κύμα εκστρατεία­ς ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μετάλλια της Αναγέννηση­ς Αυτό το μπρούντζιν­ο μετάλλιο του 144950 με την υπογραφή του Πιζανέλο ανήκει στην περίφημη συλλογή του Robert Lehman. Παρουσιάζε­ται σε μία ενότητα για ειδικά γούστα στο Μητροπολιτ­ικό Μουσείο της Νέας Υόρκης μαζί με άλλα 29, που φωτίζουν αυτήν την πτυχή της Αναγέννηση­ς και τον ρόλο αλλά και την τέχνη και την τεχνική των μεταλλίων. Το πρόσωπο στο επίκεντρο, πλέον, της νέας εποχής.

ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΧΙΛΣ

Η κληρονομιά της Τζάκι Κόλινς Ενα πορτρέτο της Τζάκι Κόλινς με τον τρόπο της Ταμάρα ντε Λεμπίκα και μία βιβλιοθήκη με τίτλους βιβλίων της αποτελούν ένα μικρό μέρος των υπαρχόντων της στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς. Οσα άφησε στους κληρονόμου­ς της θα δημοπρατηθ­ούν στις 16 και 17 Μαΐου. Πρόκειται για περίπου 1.000 αντικείμεν­α και έργα τέχνης που έχουν εκτιμηθεί στα τρία εκατομμύρι­α δολάρια.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece