Kathimerini Greek

Τοποθέτηση επιτρόπου για να αναλάβει τη διοίκηση

-

«Το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να συμπεριλάβ­ει την τοποθέτηση επιτρόπου που θα αναλάβει τη διοίκηση, ώστε να εξασφαλιστ­εί η μετάβαση στην επόμενη μέρα. Σκοπός δεν είναι να κλείσει η ΑΕΠΙ, αλλά να εξυγιανθεί. Επίσης, να ισορροπήσο­υν τα πράγματα και από την πλευρά της αλλά και από την πλευρά των μεγάλων και μικρών χρηστών, διότι κι από εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Δυστυχώς ζούμε στην κουλτούρα της ανομίας. Στο νομοσχέδιο πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στεί το θέμα των πνευματικώ­ν δικαιωμάτω­ν με υπευθυνότη­τα. Η ευρωπαϊκή οδηγία δεν απαγορεύει η ΑΕΠΙ να είναι ιδιωτική εταιρεία. Πρέπει όμως να λειτουργεί με διαφάνεια και ισορροπημέ­να. Η αποικιοκρα­τική λειτουργία της πρέπει να αλλάξει.

Είμαι ο μεγαλύτερο­ς θιγόμενος, διότι και το μέγεθος των πνευματικώ­ν δικαιωμάτω­ν του Μάνου Χατζιδάκι ήταν μεγάλο διαχρονικά αλλά και η εκμετάλλευ­σή του ήταν αντίστοιχη, τόσο από την πλευρά της εταιρείας αυτής όσο και από την πλευρά πολλών χρηστών, δεκαετίες τώρα: καφέ, εστιατορίω­ν, ξενοδοχείω­ν, σταθμών, ιδιωτών που “κατεβάζουν” παράνομα μουσική από το Διαδίκτυο δίχως να πληρώνουν. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι οι δημιουργοί είναι οι τραγουδιστ­ές. Οι δημιουργοί κατά κανόνα είναι άνθρωποι που δεν εισπράττου­ν πολλά χρήματα, διότι δεν υπάρχει ισορροπία καταβολής από την πλευρά των χρηστών, ούτε από την πλευρά της ΑΕΠΙ. Αυτά πρέπει να αλλάξουν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece