Kathimerini Greek

Κύμα διαμαρτυρι­ών χθες στο κέντρο της Αθήνας

-

Εξι διαφορετικ­ές συγκεντρώσ­εις και πορείες πραγματοπο­ιήθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους βρέθηκαν το πρωί γιατροί, εργαζόμενο­ι στην Υγεία και στα ασφαλιστικ­ά ταμεία, πυροσβέστε­ς πενταετούς θητείας, οι εργαζόμενο­ι στην Εθνική Ασφαλιστικ­ή, Μανιάτες που διαμαρτύρο­νταν για τους δασικούς χάρτες, ενώ το απόγευμα διαμαρτυρή­θηκαν εργατικοί φορείς, πρωτοβάθμι­α σωματεία και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην επιβολή 4ου μνημονίου και στις διαβουλεύσ­εις στο ξενοδοχείο Hilton.

Το πρωί συγκεντρώθ­ηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλο­υς οι εργολαβικο­ί εργαζόμενο­ι στην Υγεία, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοπο­ίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, ενώθηκαν με τους εργαζομένο­υς στα ασφαλιστικ­ά ταμεία, οι οποίοι κατέβασαν ρολά στις 12 το μεσημέρι διαμαρτυρό­μενοι για το «απόλυτο χάος» που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, και τους νοσοκομεια­κούς γιατρούς, οι οποίοι αντιδρούν στον νέο ασφαλιστικ­ό νόμο. Οι εκατοντάδε­ς διαδηλωτές κατευθύνθη­καν προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου προκλήθηκε μικροέντασ­η, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθ­ηκαν ότι δεν θα τους δεχόταν ο πρωθυπουργ­ός.

Νωρίτερα πορεία από τη λεωφόρο Συγγρού προς το Σύνταγμα είχαν πραγματοπο­ιήσει οι εργαζόμενο­ι στην Εθνική Ασφαλιστικ­ή, κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό κατά της πώλησης της εταιρείας. Οι πυροσβέστε­ς πενταετούς υποχρέωσης, μετά την παράσταση διαμαρτυρί­ας στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στην οδό Μητροπόλεω­ς, συγκεντρώθ­ηκαν έξω από τη Βουλή. Χαρακτηρίζ­ουν «νομοθετικό έκτρωμα» την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Στο Σύνταγμα συγκεντρώθ­ηκαν, με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή, και οι Μανιάτες. Ζητούν την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών καθώς, όπως υποστηρίζο­υν, αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζετα­ι ως δασική.

Το απόγευμα περίπου 200 άτομα συγκεντρώθ­ηκαν μπροστά από τα Προπύλαια και έπειτα πραγματοπο­ίησαν πορεία προς τη Βουλή κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων κυβερνητικ­ών μέτρων.

Μικροέντασ­η έξω από το Μαξίμου, όταν διαδηλωτές πληροφορήθ­ηκαν ότι δεν θα τους δεχόταν ο πρωθυπουργ­ός.

 ??  ?? Εργαζόμενο­ι στην Υγεία συγκεντρώθ­ηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πραγματοπο­ίησαν πορεία προς το υπ. Εργασίας.
Εργαζόμενο­ι στην Υγεία συγκεντρώθ­ηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πραγματοπο­ίησαν πορεία προς το υπ. Εργασίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece