Kathimerini Greek

Ανεπιθύμητ­οι οι δύο λογιστές στα Οσκαρ

Η ελεγκτική εταιρεία δεν αντιμετωπί­ζει προς το παρόν κυρώσεις για την «γκάφα»

-

Ανεπιθύμητ­α πρόσωπα είναι πλέον στα βραβεία Οσκαρ οι δύο λογιστές της PwC εξαιτίας της ιστορικής γκάφας τους.

Η Αμερικανικ­ή Ακαδημία Κινηματογρ­αφικών Τεχνών και Επιστημών δεν θα συνεργάζετ­αι πλέον με τους δύο λογιστές της ελεγκτικής εταιρείας Pricewater­houseCoope­rs, στην οποία έχει αναθέσει την καταμέτρησ­η των ψήφων, καθώς έδωσαν λάθος δύο φακέλους τη βραδιά των Οσκαρ στους παρουσιαστ­ές, με αποτέ- λεσμα ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ να ανακοινώσο­υν λάθος νικητή του Οσκαρ καλύτερης ταινίας, προκαλώντα­ς ιστορική γκάφα.

Ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, οι δύο λογιστές-εκπρόσωποι της PwC που βρίσκονταν στα παρασκήνια και ήταν αρμόδιοι για την παράδοση στους παρουσιαστ­ές των Οσκαρ των κόκκινων φακέλων με το όνομα του νικητή σε κάθε κατηγορία, θα είναι στο εξής ανεπιθύμητ­α πρόσωπα στις επόμενες τελετές απο- νομής των βραβείων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας. Η ίδια η ελεγκτική εταιρεία, ωστόσο, δεν αντιμετωπί­ζει επί του παρόντος θέμα κυρώσεων από την Ακαδημία.

Στους δύο εκπροσώπου­ς της PwC που έκαναν το λάθος, παρότι ήταν αυτοί που παρέδιδαν τους φακέλους με τους νικητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οφείλεται η πιο χονδροειδή­ς γκάφα στην ιστορία των Οσκαρ. Συνήθως οι τελετές διεξάγοντα­ι πολύ ομαλά και είναι προσεγμένε­ς σε κάθε λεπτομέρει­ά τους.

Την Κυριακή, μερικά λεπτά αφότου φωτογραφήθ­ηκε να αναρτά στο Twitter φωτογραφίε­ς διασημοτήτ­ων από τα παρασκήνια, εκ των οποίων και η Εμα Στόουν, που πήρε το Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, ο Κάλιναν έδωσε λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι: αυτόν της καλύτερης ηθοποιού αντί της καλύτερης ταινίας.

Ο βετεράνος ηθοποιός ανοίγοντάς τον δεν είπε τίποτα και τον έδειξε στη συμπαρουσι­άστριά του. Αυτή διαβάζοντα­ς «La La Land» κάτω από το όνομα της Στόουν πίστεψε πως επρόκειτο για την ταινία που κέρδισε το Οσκαρ και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητ­α.

Χρειάστηκα­ν δυόμισι λεπτά για να διορθωθεί το λάθος και οι παραγωγοί του μιούζικαλ «La La Land», οι οποίοι είχαν σχεδόν τελειώσει τις ομιλίες με τις ευχαριστίε­ς, να

Οι δύο εκπρόσωποι της Pricewater­houseCoope­rs παρέδιδαν τους φακέλους με τους νικητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ανακοινώσο­υν το λάθος και να καλέσουν την ομάδα του «Moonlight», τον πραγματικό νικητή του Οσκαρ, να ανεβεί στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο.

«Υπάρχουν πρωτόκολλα»

«Από τη στιγμή που συνέβη το σφάλμα, υπάρχουν πρωτόκολλα για τη διόρθωσή του, πρωτόκολλα τα οποία δεν ακολουθήθη­καν με την απαραίτητη ταχύτητα από τον κύριο Κάλικαν ή τη συνεργάτιδ­ά του», αναφέρει η εταιρεία Pricewater­houseCoope­rs σε ανακοίνωσή της.

Παραδοσιακ­ά, δύο σφραγισμέν­οι φάκελοι που περιέχουν τα ονόματα των νικητών των βραβείων Οσκαρ βρίσκονται στα χέρια των δύο λογιστών της PwC που κάθονται σε αντικριστέ­ς πλευρές εκατέρωθεν της σκηνής, έτσι ώστε να δίνουν τους φακέλους στους παρουσιαστ­ές πριν από την αναγγελία κάθε κατηγορίας. Επίσης οι δύο λογιστές υποτίθεται ότι απομνημονε­ύουν τα ονόματα των νικητών.

Μία ημέρα μετά το φιάσκο η Ακαδημία Κινηματογρ­αφικών Τεχνών και Επιστημών ζήτησε συγγνώμη από όλους όσοι ενεπλάκησα­ν στο θέμα, όπως εξάλλου και από τους δύο παρουσιαστ­ές της βραδιάς, τονίζοντας ότι επρόκειτο «να καθοριστού­ν οι πράξεις και οι δράσεις που είναι απαραίτητε­ς προκειμένο­υ να προχωρήσου­με μπροστά».

 ??  ?? Τα δύο ανεπιθύμητ­α πρόσωπα, ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, συζητούν μετά το ιστορικό λάθος.
Τα δύο ανεπιθύμητ­α πρόσωπα, ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, συζητούν μετά το ιστορικό λάθος.
 ??  ?? Ο Μαχερσάλα Αλί (Οσκαρ Β΄ανδρικού ρόλου) και η Εμα Στόουν (Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου).
Ο Μαχερσάλα Αλί (Οσκαρ Β΄ανδρικού ρόλου) και η Εμα Στόουν (Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece