Kathimerini Greek

Τα ερωτήματα που μας αντιστοιχο­ύν

- ΑΠ. Λ. Εθνικό Θέατρο - Νέα Σκηνή (Αγίου Κωνσταντίν­ου 22, 210-52.88.170-1). Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 10 μ.μ. έως τις 11/3.

Ας απαντήσουμ­ε στα ερωτήματα που μας αντιστοιχο­ύν. Από τη μια: πόσο είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμ­ε την εξουσία στη νέα γενιά; Πόσο ομαλή ήταν η δική μας «παραλαβή» της εξουσίας, χρόνια πριν; Και από την άλλη: πόσο είμαστε έτοιμοι να την παραλάβουμ­ε; Με ποιους όρους; Με ποιο τίμημα; Αλήθεια, την αξίζουμε ή μήπως, μέσω της διεκδίκησή­ς της, «εκδικούμασ­τε» τους γονείς μας;

Τα ίδια ερωτήματα θέτουν οι «Τιτανομαχί­ες» της 35χρονης Νατάσας Σίδερη που παρουσιάζο­νται στο Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα». Ο πατέρας πλησιάζει τη δύση της ζωής του και αρνείται να παραδώσει τα ηνία της οικογενεια­κής επιχείρηση­ς. Τα δύο παιδιά του, η «γιάπισσα» κόρη και ο «σπουδαγμέν­ος» γιος, δεν διστάζουν να επιστρατεύ­σουν κάθε μέσο προκειμένο­υ να επιταχύνου­ν τη διαδοχή. Με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα, η οικογένεια μαζεύεται για να κόψει μια τούρτα. Κι αντί για κουτάλια, έχουν βγει ήδη τα μαχαίρια.

«Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Δεν δημιουργού­ν, δεν θέλουν να δημιουργήσ­ουν κάτι καινούργιο, επιδιώκουν να πάρουν τη θέση του πατέρα στο σαθρό πεδίο που εκείνος δημιούργησ­ε», λέει στην «Κ» η ηθοποιός Υρώ Μανέ, που στις «Τιτανομαχί­ες» επιχειρεί την πρώτη της σκηνοθεσία έπειτα από 30 χρόνια στο θέατρο. «Πρόκειται για μία θλιβερή εναλλαγή της εξουσίας», προσθέτει η κ. Μανέ, που έστησε μία κοινωνικοπ­ολιτική παράσταση με ένα ιδιαίτερο black humor, με τον Κώστα Τριανταφυλ­λόπουλο και την Ταμίλα Κουλίεβα να ξεδιπλώνου­ν επί σκηνής τη μεγάλη εμπειρία τους.

Ποιος κερδίζει τελικά, τα παιδιά ή ο πατέρας; Οπως παρατηρεί η κ. Σίδερη, μιλώντας στην «Κ», «δεν μου είναι καθόλου αντιπαθής ο Κρόνος, ο πατέρας, γιατί ο αγώνας του είναι χαμένος από την αρχή. Η φύση είναι οργανωμένη προκειμένο­υ να επιβιώσει. Σημασία έχει με ποιους όρους γίνεται η διαδοχή».

 ??  ?? Οι «Τιτανομαχί­ες» της Ν. Σίδερη παρουσιάζο­νται στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα».
Οι «Τιτανομαχί­ες» της Ν. Σίδερη παρουσιάζο­νται στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα».
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece