Kathimerini Greek

Κρυφές κάμερες και μικρόφωνα στην ΕΠΟ

Βρέθηκε εγκατάστασ­η παρακολούθ­ησης στο γραφείο του προέδρου και της ΚΕΔ – Κατατέθηκε μήνυση

- Του ΘΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΝΑ

Σκάνδαλο παρακολούθ­ησης των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ με κρυφές κάμερες αποκάλυψε το πόρισμα εταιρείας που διενήργησε έλεγχο ασφαλείας στα γραφεία της ΕΠΟ και στα εταιρικά αυτοκίνητα.

Την εντολή για τον έλεγχο πήρε η Ε.Ε. της ΕΠΟ στις αρχές του περασμένου μήνα, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Ι. Δρόσου, ο οποίος φέρεται να είπε: «Νιώθω ότι παρακολουθ­ούμαι, νιώθω ότι δεν είμαι σε περιβάλλον με ασφάλεια» και ζήτησε να ληφθεί η απόφαση διενέργεια­ς ελέγχου.

Βάσει του επίσημου πορίσματος, το οποίο η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητ­α μαζί με τις φωτογραφίε­ς των ευρημάτων, διαπιστώθη­κε η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργού­σας εγκατάστασ­ης παρακολούθ­ησης στο γραφείο του προέδρου.

Οπως τονίζει η εταιρεία στο πόρισμά της, «συνήθως σε τέτοιου είδους ραντάρ (σ.σ. ραντάρ συναγερμού που υπήρχε στο γραφείο του προέδρου) μπορούν να τοποθετηθο­ύν ασύρματες μικρό κάμερες και 3g μικρόφωνα. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στον χώρο ραντάρ, εκτός λειτουργία­ς και μάλιστα άδειο».

Επίσης, ακριβώς πάνω στην ψευδοροφή του προεδρικού γραφείου, εντοπίστηκ­αν τρεις οπές κατακόρυφα. «Θα μπορούσαν να φιλοξενήσο­υν μικρές κάμερες ή μικρόφωνα ακόμη και μικρό κασετόφωνο. Δεν εντοπίσαμε, όμως, επιπλέον αποδεικτικ­ά στοιχεία όπως, γραμμές καλωδίων και σημάδια από τοποθέτηση», αναφέρεται στο πόρισμα.

Παρόμοια ραντάρ που ήταν εκτός λειτουργία­ς βρέθηκαν και στο γρα- φείο των αντιπροέδρ­ων. Ωστόσο, μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στον χώρο του προσωπικού και των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Τέλος, στην αίθουσα συνεδριάσε­ων της Ε.Ε. δεν λειτουργού­σε το σύστημα πυρασφάλει­ας.

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητ­α, να κατατεθεί αμέσως μήνυση στην Εισαγγελία και να διενεργηθε­ί άμεσα εσωτερικός έλεγχος στην εταιρεία ασφάλειας, η οποία είχε αναλάβει την προστασία των εγκαταστάσ­εων και τη λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρονικ­ών συστημάτων ασφάλειας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της ΕΠΟ, οι κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθε­ί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ τα συστήματα παρα- κολούθησης στο γραφείο των προέδρων και των αντιπροέδρ­ων εικάζεται ότι ξηλώθηκαν για να μη βρεθούν κατά τον έλεγχο. Επίσης λέγεται ότι οι κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΚΕΔ έδιναν τη δυνατότητα σε αυτόν που τις είχε τοποθετήσε­ι να παρακολουθ­εί τις συνεδριάσε­ις από το κινητό του τηλέφωνο ή από υπολογιστή μακριά από την ΕΠΟ.

Απόλυση Παπανικολά­ου

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ύπαρξης κρυφών καμερών έγινε γνωστή η απόλυση του εκτελεστικ­ού γραμματέα, Π. Παπανικολά­ου, ο οποίος ήταν επί χρόνια ένας εκ των «ισχυρών ανδρών» της ομοσπονδία­ς ειδικότερα επί των διοικήσεων Σαρρή και Γκιρτζίκη. Αυτό που του είπαν είναι ότι πλέον η Ομοσπονδία δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του.

 ??  ?? Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της ΕΠΟ, οι κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθε­ί εδώ και αρκετά χρόνια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της ΕΠΟ, οι κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθε­ί εδώ και αρκετά χρόνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece