Kathimerini Greek

Στους «4» με πάθος πέρασε ο Ολυμπιακός

- ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Με πρωταγωνισ­τή τον Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 χθες βράδυ στο Περιστέρι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας (κλήρωση πιθανόν στις 17/3). Οι «ερυθρόλευκ­οι», που ήταν ανώτεροι στη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών, με την έναρξη του δεύτερου μέρους βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Ντάουντα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Κιβρακίδης που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ, ξεκίνησε στη φάση του γκολ από θέση οφσάιντ.

Ο Πάουλο Μπέντο είχε κρατήσει στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη, έχοντας προφανώς κατά νουν και το κυριακάτικ­ο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αλλά αποφάσισε να τον χρησιμοποι­ήσει στο 57΄ στη θέση του Ελιουνούσι. Κίνηση η οποία αποδείχθηκ­ε εξόχως σημαντική για την εξέλιξη του προημιτελι­κού, αφού έξι λεπτά αργότερα έβγαλε την ασίστ στον Ρομάο για το 1-1. Και στο 71΄ με δικό του γκολ διαμορφώθη­κε το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ατρομήτου στο Κύπελλο από το 2010. Τότε, η ομάδα του Περιστερίο­υ είχε ηττηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Επιπλέον, για δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου, βρίσκονται στον ημιτελικό γύρο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκ­ός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν λίγα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την περίοδο 1948-49! Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η ημερομηνία διεξαγωγής των ημιτελικών. Λόγω της παρουσίας των «Πειραιωτών» στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίε­ς τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Μανουέλ ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη. Ετσι, ο Μαροκινός στόπερ θα χάσει τον ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, από όπου θα λείψει και ο τραυματίας Βιάνα. Οι Μποτία, Ρέτσος και Νικολάου είναι, πλέον, οι επιλογές του Μπέντο για το κέντρο της άμυνας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκ­ης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνο­φ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (88΄ Ούμπιντες), Λημνιός (81΄ Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (56΄ Λε Ταλέκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80΄ Ρέτσος), Ελιουνούσι (57΄ Φορτούνης), Σεμπά, Μανθάτης (85΄ Νικολάου), Ανσαριφάρν­τ.

 ??  ?? Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με γκολ που προήλθε από οφσάιντ, όμως ο Φορτούνης και η παρέα του απάντησαν με 2 γκολ και πήραν την πρόκριση.
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με γκολ που προήλθε από οφσάιντ, όμως ο Φορτούνης και η παρέα του απάντησαν με 2 γκολ και πήραν την πρόκριση.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece