Kathimerini Greek

Ο ΠΑΟΚ την πρόκριση, η Ξάνθη τις εντυπώσεις

-

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε χθες ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εν μέσω αποδοκιμασ­ιών, καθώς ηττήθηκε από την Ξάνθη με 0-1 και κινδύνευσε με αποκλεισμό, παρουσιάζο­ντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

Επί της ουσίας το 1-2 στην Ξάνθη ήταν αυτό που κράτησε όρθιο τον «Δικέφαλο» απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη ομάδα. Οι Ακρίτες μπήκαν στον αγώνα και σε καμία στιγμή δεν τον είδαν ως... αγγαρεία, αλλά τα έδωσαν όλα για να διεκδικήσο­υν κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο, στην πράξη όμως δεν ήθελε και πολύ για να γίνει, όπως αποδείχθηκ­ε. Μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν το ανάποδο ψαλιδάκι του Πέλκα που κατέληξε στο δοκάρι στο 40΄, όμως και οι Ξανθιώτες απείλησαν στο 43΄, όταν κεφαλιά του Καρασαλίδη πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Γλύκου. Το γκολ που έδωσε διαστάσεις θρίλερ στο ματς σημειώθηκε στο 64΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνές απέναντι σε ένα λανθασμένα στημένο τείχος παικτών. Η Ξάνθη χρειαζόταν άλλο ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση, ο Ιβιτς έριξε Μάτος και Πρίγιοβιτς στον αγωνιστικό χώρο για να γίνει η ομάδα του πιο απειλητική, αλλά εν τέλει δεν σημειώθηκε άλλο γκολ, παρέμεινε το 0-1 που έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ και το κέρδος των εντυπώσεων στην Ξάνθη. Ο Βλάνταν Ιβιτς είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Φουκάκη και του βοηθού του Κουράκη και στις δηλώσεις του υπογράμμισ­ε: «Δεν παίξαμε εμείς καλά για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Βέβαια σήμερα είχαμε μια ομάδα που στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερη από εμάς. Είχε περισσότερ­ες ευκαιρίες. Ευτυχώς τελείωσε το παιχνίδι και προκριθήκα­με. Σήμερα, όμως, έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αυτά που γίνονται δεν είναι φυσιολογικ­ά».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου (Μάτος 69΄), Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 62΄), Κάμπος, Μυστακίδης, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 85΄).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδη­ς, Λισγάρας, Μπαξεβανίδ­ης, Λουσέρο, Μεχία (Ντε Λούκας 71΄), Λάζιτς (Τριάδης 61΄), Πιτσέλι (Βασιλακάκη­ς 61΄), Σολτάνι, Γιουνές.

 ??  ?? Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ, όμως ο «Δικέφαλος» προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ, όμως ο «Δικέφαλος» προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece