Kathimerini Greek

Κ. Σαββαΐδου.

- Της ΕΥΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Στην ικανοποίησ­η πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτ­ων αλλά και σε πολιτική εμπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την αποπομπή της η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς. Η κ. Σαββαΐδου ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία αποπέμφθηκ­ε από τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2015.

Στην ικανοποίησ­η πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτ­ων αλλά και σε πολιτική εμπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την αποπομπή της η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς. Η κ. Σαββαΐδου, η οποία σημειωτέον είναι δικηγόρος, εμφανίστηκ­ε αυτοπροσώπ­ως κατά τη χθεσινή συζήτηση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία αποπέμφθηκ­ε από τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2015. Οπως υποστήριξε, η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αποπομπή της συνιστά κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εκδόθηκε προς εξυπηρέτησ­η του δημοσίου συμφέροντο­ς αλλά προς ικανοποίησ­η κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για πολιτική εμπάθεια στο πρόσωπό της, καταγγέλλο­ντας επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσ­ής της και εξαναγκασμ­ού της σε παραίτηση.

Στην προσφυγή της η τέως γ.γ. Δημοσίων Εσόδων υποστη- ρίζει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι αντισυνταγ­ματική και αντίκειται στην ΕΣΔΑ, καθώς δεν μπορεί ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων να παυθεί με αυτή τη διαδικασία. Επίσης υποστηρίζε­ι ότι σε κάθε περίπτωση η επίμαχη απόφαση είναι παράνομη, καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση του υπουργού Οικονομικώ­ν, ενώ παράλληλα παραβιάστη­κε και ο Κώδικας Διοικητική­ς Διαδικασία­ς, αφού πρόκειται για μια ατομική διοικητική πράξη, η οποία έπρεπε να έχει ειδική αιτιολογία. Ως προς την ποινική εκκρεμότητ­α που είχε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όπως γνωστοποιή­θηκε στο δικαστήριο αυτή έκλεισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειο­δικών (1338/2016), το οποίο έκρινε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος.

Υπενθυμίζε­ται ότι η δίωξη βάρος της είχε ασκηθεί, καθώς φερόταν να είχε δώσει μεγαλύτερο από το προβλεπόμε­νο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% των διαφημιστι­κών τους εσόδων.

Εκδικάστηκ­ε στο ΣτΕ η προσφυγή της τέως γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου κατά της αποπομπής της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece