Kathimerini Greek

Υποτονικό επενδυτικό κλίμα στο Χρηματιστή­ριο

-

Ανευρη και υποτονική η χρηματιστη­ριακή αγορά, καθώς παραμένει η αβεβαιότητ­α για την ημερομηνία που θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση της οικονομίας. Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι αν θα προλάβουν τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεν- τρικής Τράπεζας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πολύ μικρή πτώση (0,02%) και υποχώρησε στις 656,04 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και ανήλθε στα 32,751 εκατ. ευρώ.

Η καταγραφή των κερδών που προκάλεσε η διήμερη άνοδος της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης οδήγησε χθες τους διαχειριστ­ές ομολόγων σε ρευστοποιή­σεις των κρατικών τίτλων χρέους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η απόδοση στα ομόλογα. Η εικόνα, πάντως, είναι σταθερή, με τα μηνύματα από τους διαχειριστ­ές των ομολόγων να είναι θετικά, αφού παρατηρείτ­αι ότι τόσο η διετία όσο και η δεκαετία παραμένουν αντίστοιχα κάτω από 8% και 7%, γεγονός που αποτυπώνει την αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματ­εύσεων μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης. Ειδικότερα, το ετήσιο κρατικό ομόλογο αποτιμήθηκ­ε χθες στα 97,60 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να ανέρχεται στο 10%.

Το 2ετές ομόλογο είχε τιμή στα 94,75 λεπτά, με την απόδοση να διαμορφώνε­ται στο 7,50%, και το 10ετές ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 78 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να κυμαίνεται στο 6,85%.

Το spread (διαφορά απόδοσης 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθη­κε χθες στις 656 μονάδες βάσης.

Στη χρηματιστη­ριακή αγορά, τη μεγαλύτερη άνοδο στους δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (1,66%), του ΟΤΕ (1,17%) και της Εθνικής Τράπεζας (0,79%).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 656,04 μονάδες, με πτώση 0,02%.

 ??  ?? Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,1%, ενώ οριακές απώλειες 0,01% και 0,06% σημείωσαν, αντιστοίχω­ς, οι δείκτες Ftse 100 του Λονδίνου και Xetra Dax της Φρανκφούρτ­ης.
Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,1%, ενώ οριακές απώλειες 0,01% και 0,06% σημείωσαν, αντιστοίχω­ς, οι δείκτες Ftse 100 του Λονδίνου και Xetra Dax της Φρανκφούρτ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece