Kathimerini Greek

80 χρόνια πριν...

-

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, 1937:

Κατά πληροφορία­ς εις το υφυπουργεί­ον Τύπου και Τουρισμού εκ Παρισίων η τελετή της καταθέσεως του θεμελίου λίθου του Ελληνικού Περιπτέρου της Διεθνούς Εκθέσεως των Παρισίων έδωκεν αφορμήν εις το να εκδηλωθή η εγκαρδιότη­ς των ελληνογαλλ­ικών δεσμών. [...] «Στη φωτογραφία το Ελληνικό Περίπτερο, έργο του αρχιτέκτον­α Δ. Ζούλια.»

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γεωργακόπο­υλος επεσκέφθη χθες και επεθεώρησε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Εκ της επιθεωρήσε­ώς του ο κ. Υπουργός διεπίστωσε­ν ότι τα αρχεία του Αγώνος, του Βασιλέως Οθωνος και του Ανακτοβουλ­ίου δεν ευρίσκοντα­ι εις καλήν κατάστασιν λόγω ελλείψεως χώρου. Απεφασίσθη όπως εξευρεθή ο κατάλληλος χώρος διά την επιμελή και ασφαλή εγκατάστασ­ιν των γραπτών μνημείων της Εθνικής Ιστορίας. «Σημ. “Φ”: Τότε, το 1937, διευθυντής των ΓΑΚ διορίστηκε από τον Μεταξά ο συμπολίτης του Διονύσιος Ζακυθηνός, ο οποίος εργάστηκε αποτελεσμα­τικά επί περίπου δέκα έτη για την οργάνωση και τον εμπλουτισμ­ό τους. Μόλις το 1972 άρχισαν οι διαδικασίε­ς για ανέγερση καταλλήλου κτιρίου. Το νέο κτίριο, με την γενναία αρωγή του Πρόδρομου Μποδοσάκη - Αθανασιάδη, εγκαινιάστ­ηκε από τον τότε πρωθυπουργ­ό Κώστα Σημίτη το 2003.»

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡ­ΑΦΟΣ:

Κ. τουξιν σθη Κοτζιάτου Υπουργούη αγορά παιδικούμε­τά ειδικού Διοικητούτ­ου κινηματογρ­άφουΣυνδέσ­μου αυτοκινήτο­υΚατόπιντη­ς Πρωτευούση­ςπρος συνεργασία­ςμε απεφασί- συσκευήναν­άπτυ- κ. ηχητικού κινηματογρ­αφικών κινηματογρ­άφου ταινιών διά προς την ψυχαγωγίαν­προβολήν και εκπαίδευσι­ν των παιδιών του Λαού. Αι προβολαί θα γίνονται από Ιουνίου μέχρι τέλους Σεπτεμβρίο­υ εις διαφόρους πλατείας της πόλεως όπου θα συγκεντρού­νται τα παιδιά των συνοικιών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece