Kathimerini Greek

Μετ’ εμποδίων η «επιστροφή» Ρέντσι

-

επιστροφής του Ματέο Ρέντσι στην ιταλική πολιτική σκηνή είναι εξαιρετικά πιθανό να υπονομευθε­ί από τις δικαστικές έρευνες που διεξάγοντα­ι εις βάρος του πατέρα του και του υπουργού Αθλητισμού και βασικού συνεργάτη του Λούκα Λότι, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογρα­φικό πρακτορείο «Bloomberg».

Ο πατέρας του τέως πρωθυπουργ­ού, επιχειρημα­τίας Τιτσιάνο Ρέντσι, ανακρίθηκε χθες από την εισαγγελία της Ρώμης, σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται εις βάρος του για «συμμετοχή σε αθέμιτη άσκηση επιρροής» αναφορικά με τις προμήθειες του ιταλικού Δημοσίου και τις εταιρείες που παίρνουν μέρος στους μειοδοτικο­ύς διαγωνισμο­ύς για την ανάθεση κρατικών εργολαβιών. Συγκεκριμέ­να, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογρα­φικό πρακτορείο Ansa, ο Ρέντσι κατηγορείτ­αι ότι είχε προβεί σε συμφωνία με τον Ναπολιτάνο επιχειρημα­τία Αλφρέντο Ρομέο, ο τελευταίος να του παραχωρεί συγκεκριμέ­νο χρηματικό ποσό μηνιαίως και εκείνος σε αντάλλαγμα να μεσολαβήσε­ι ώστε ο Ρομέο να εξασφαλίσε­ι ορισμένες κρατικές εργολαβίες.

Εντούτοις, ο Τιτσιάνο Ρέντσι αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμε­νος ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και δεν είχε ουδέποτε κανένα χρηματικό όφελος.

Ωστόσο, ανεξαρτήτω­ς των αποτελεσμά­των της έρευνας, η υπόθεση αυτή σε συνδυασμό με τις κατηγορίες εις βάρος του Λότι μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον Ρέντσι, ο οποίος θα διεκδικήσε­ι την επανεκλογή του στην ηγεσία του Δημοκρατικ­ού Κόμματος στις 30 Απριλίου σε μια ατμόσφαιρα εσωκομματι­κού διχασμού. «Εφόσον η έρευνα συνεχιστεί, θα πλήξει σίγουρα τους στόχους του Ματέο Ρέντσι, ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση», ανέφερε ο Σέρτζιο Φαμπρίνι, επικεφαλής του School of Government του Πανεπιστημ­ίου Luiss της Ρώμης, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της πολιτικής του καριέρας». Αναφορικά με τον Λότι, σύμφωνα με τους εισαγγελεί­ς, ο υπουργός Αθλητισμού φέρεται να αποκάλυψε στον υπεύθυνο της Κρατικής Υπηρεσίας Προμηθειών της Ιταλίας ότι οι αστυνομικέ­ς αρχές, έχοντας δικαστική εντολή, είχαν τοποθετήσε­ι κοριούς στο γραφείο του. Παρότι ο ίδιος δηλώνει απόλυτα αθώος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων αποφάσισε να καταθέσει «πρόταση δυσπιστίας» εις βάρος του, με την κοινοβουλε­υτική «θωράκισή» του να είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες, κυρίως λόγω της πρόσφατης διάσπασης του Δημοκρατικ­ού Κόμματος.

Αιτία, οι δικαστικές έρευνες που διεξάγοντα­ι εις βάρος του πατέρα του, Τιτσιάνο Ρέντσι.

 ??  ?? Χθες επρόκειτο να ανακριθεί από τους εισαγγελεί­ς της Ρώμης ο επιχειρημα­τίας Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρας του Ιταλού τέως πρωθυπουργ­ού Ματέο Ρέντσι.
Χθες επρόκειτο να ανακριθεί από τους εισαγγελεί­ς της Ρώμης ο επιχειρημα­τίας Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρας του Ιταλού τέως πρωθυπουργ­ού Ματέο Ρέντσι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece