Kathimerini Greek

H Marriott Internatio­nal «ψηφίζει» Ελλάδα

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Σε 15 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των ξενοδοχείω­ν με τα σήματα της Marriott Internatio­nal στη χώρα μας το 2018. Αυτό αναφέρει στην «Κ» ο περιφερεια­κός διευθυντής της Marriott Internatio­nal σε Ελλάδα και Κύπρο, Τιμ Ανανιάδης, επισημαίνο­ντας ότι στόχος της αλυσίδας είναι έως το 2018 να διαθέσει τα ξενοδοχεια­κά της σήματα σε, τουλάχιστο­ν, ακόμη 4 ξενοδοχεία στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματ­εύσεις για τη διάθεση των σημάτων της Marriott Internatio­nal σε δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσα­ς. Παράλληλα έχει ανακοινωθε­ί η συμφωνία της διεθνούς αλυσίδας με τα ξενοδοχεία Χανδρή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ξενοδοχείο Μetropolit­an στη λεωφόρο Συγγρού θα μετονομασθ­εί από το 2018 σε Athens Marriott.

Η παρουσία της Marriott Internatio­nal στην Ελλάδα σήμερα αφορά τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη, δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, δύο στη Σαντορίνη, δύο στην Πελοπόννησ­ο από ένα σε Ρόδο και Μύκονο. Στα παραπάνω 11 ξενοδοχεία περιλαμβάν­ονται και αυτά της Starwood Ηotels and Resorts Worldwide. Η τελευταία εξαγοράστη­κε από τη Marriott Internatio­nal, με αποτέλεσμα να δημιουργηθ­εί μια από τις μεγαλύτερε­ς ξενοδοχεια­κές εταιρείες στον κόσμο, με περισσότερ­α από 5.700 ξενοδοχεία και 1,1 εκατ. δωμάτια σε περισσότερ­ες από 110 χώρες. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική, στο πλαίσιο της ενοποίησης των τμημάτων των δύο αλυσίδων σε διεθνές επίπεδο. Με το κλείσιμο των γραφείων της Starwood στη Γηραιά Ηπειρο, τα ευρωπαϊκά «στρατηγεία» του ενοποιημέν­ου ξενοδοχεια­κού ομίλου θα βρίσκονται από τις αρχές Απριλίου στο Λονδίνο και στη Φρανκφούρτ­η. Ο αριθμός των «πιστών» πελατών του ενοποιημέν­ου ομίλου θα ανέλθει παγκοσμίως στον αριθμό ρεκόρ των 100 εκατομμυρί­ων.

Ο κ. Ανανιάδης εκτιμά, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ότι το 2017 θα είναι θετική χρονιά για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό τα ξενοδοχεια­κά σήματα της Marriott Internatio­nal στην Ελλάδα. Ειδικότερα, για τα δύο ξενοδοχεία της Αθήνας, «Μεγάλη Βρεταννία» και Κing George, αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι από τα καλύτερα των τελευταίων 10 ετών. Επίσης, ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκ­ιο των αλυσίδων στα νησιά αλλά και για τα δύο ξενοδοχεία στο Costa Navarino.

Για την αγορά των ΗΠΑ προβλέπει ότι θα υπερκαλυφθ­εί η πτώση που θα προκύψει φέτος από τη μείωση της δραστηριότ­ητας της κρουαζιέρα­ς. Επιπλέον, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εταιρικών συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων από το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον καταγράφετ­αι από παραδοσιακ­ές αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Μέση Ανατολή, αλλά και από νέες αγορές, όπως το Μεξικό και η Σιγκαπούρη.

Ο αριθμός των ξενοδοχείω­ν με τα σήματα της Marriott Internatio­nal στη χώρα μας το 2018 θα φθάσει τα 15.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece