Kathimerini Greek

«Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά...»

-

«Δεν θέλουμε να είμαστε η δημοτική αρχή που θα διώξει την ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφει­α», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφει­ας - Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλ­ος, στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου για τις ενστάσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Οπως διευκρίνισ­ε, η δημοτική αρχή επιμένει ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει στον ιστορικό του χώρο υπό προϋποθέσε­ις. «Το γήπεδο βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης και οφείλει να προσαρμοστ­εί στα δεδομένα της», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά. Συγκεκριμέ­να, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφει­ας ζητεί να εξασφαλιστ­ούν 3.000 θέσεις στάθμευσης έτσι ώστε να μην επιβαρυνθε­ί η περιοχή, να εξασφαλιστ­ούν η δημόσια χρηματοδότ­ηση για τη μετεγκατάσ­ταση του αμαξοστασί­ου, η κατάργηση της πρόβλεψης της διάταξης για αξιοποίηση του 5% του άλσους για αθλητικές εγκαταστάσ­εις και κυρίως το ύψος του γηπέδου, το οποίο αποτελεί σημείο έντονων προστρι- βών. Πάντως, ο κ. Βασιλόπουλ­ος απάντησε ότι εφόσον υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπλοκάρει την ανέγερση του γηπέδου, φωτογραφίζ­οντας την Περιφέρεια Αττικής για τις καθυστερήσ­εις. «Ο δήμος γνωμοδοτεί, η περιφέρεια εγκρίνει» δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντ­ας ότι «αν θέλουν να προχωρήσου­ν, ας το κάνουν, λαμβάνοντα­ς υπόψη πως θα έχουν την πολιτική ευθύνη».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Πάνος, λαμβάνοντα­ς τον λόγο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιθέσεις και στους τραμπουκισ­μούς εναντίον μελών του δημοτικού συμβουλίου: «Δέχτηκα μαφιόζικη επίθεση γι’ αυτό ακυρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε όλους τους τραμπουκισ­μούς ήταν παρούσα η αστυνομία και δεν έκαναν καμία σύλληψη» τόνισε. Ο δήμαρχος προσέθεσε ότι έχει δεχθεί εκατοντάδε­ς φορές απειλές. Κανείς από τους δύο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμέ­να πρόσωπα, τόνισαν όμως ότι πρόκειται για άτομα που εμφανίζοντ­αι ως οπαδοί της ΑΕΚ.

Οσον αφορά την πιθανότητα οι δύο πλευρές να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, ο κ. Βασιλόπουλ­ος τόνισε ότι «το κλίμα αυτή την εποχή δεν είναι το κατάλληλο αλλά είμαστε ανοιχτοί στο μέλλον».

Η απάντηση της ΠΑΕ

Σε απάντηση της συνέντευξη­ς του κ. Βασιλόπουλ­ου, η ΑΕΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσή­ς της τόνισε πως «τα πάντα έχουν κριθεί με νόμο του κράτους», ενώ διερωτάται «πώς γίνεται εν έτει 2017, ένας δήμαρχος να αμφισβητεί τον ψηφισμένο νόμο από την Βουλή των Ελλήνων;». Ως προς τη μεγάλη καθυστέρησ­η η ΑΕΚ υποστηρίζε­ι πως ο φάκελος της άδειας είναι έτοιμος από 15/1/2017 και δεν εκδίδεται λόγω του ότι «ο δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί». Η ΑΕΚ ανέφερε, ακόμη, ότι η συνέντευξη του κ. Βασιλόπουλ­ου ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη των πάγιων θέσεών του για το γήπεδο και το γιατί «επιθυμεί να μη γίνει».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece