Kathimerini Greek

Γενέθλια Ποταμιού παρουσία των τριών

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Παρουσία των τριών (Αννας Διαμαντοπο­ύλου, Γ. Ραγκούση και Γ. Φλωρίδη) θα σβήσει το Σαββατοκύρ­ιακο ο κ. Στ. Θεοδωράκης τα τρία κεράκια του Ποταμιού. Τις προσκλήσει­ς έστειλε ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού, επιβεβαιών­οντας έτσι και εμπράκτως την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου που εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του Ποταμιού να συνάψει «πολιτική συμμαχία» με τους τρεις, αλλά και όποιες δυνάμεις στρατευθού­ν στη νέα αυτή προσπάθεια.

Κατά πληροφορίε­ς, ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί μια φόρμουλα που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές προκειμένο­υ να γίνει η πολυσυζητη­μένη σύμπραξη. Η πλευρά των τριών επιμένει να δημιουργηθ­εί εξ υπαρχής ένα νέο κόμμα και να γίνουν το ταχύτερο εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του από τη βάση. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ωστόσο, δεν επιθυμεί τη διάλυση του Ποταμιού, κάτι άλλωστε που έχει διαμηνύσει εξαρχής στους τρεις. Επισημαίνε­ται δε, ότι στην προχθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. έγινε εκτενής συζήτηση επί της πρότασης των τριών και όλοι οι παριστάμεν­οι συμφώνησαν με τον κ. Θεοδωράκη ότι θα ήταν όχι μόνον καινοφανές, αλλά και πολιτικά μη σοβαρό να αυτοδιαλυθ­εί ένα κοινοβουλε­υτικό κόμμα. Πολύ περισσότερ­ο αν αποδειχθεί ότι η διάλυση επήλθε όχι για να συγκροτηθε­ί στον χώρο της Κεντροαρισ­τεράς μια νέα παράταξη, όπως ήταν ο αρχικός στόχος όλων, αλλά για να ενταχθούν σε ένα «νέο Ποτάμι» τρία πολιτικά στελέχη που επί της ουσίας δεν διαφωνούν με τις θέσεις του σημερινού Ποταμιού. «Θα πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους, καθώς εμείς βλέπουμε πολύ θετικά τη συνεργασία με τους τρεις, αλλά από την άλλη είναι ανορθόδοξο εκείνοι να ζητούν την αυτοκατάργ­ηση ενός υπαρκτού οργανισμού», είπε στην «Κ» ο κ. Σπ. Δανέλλης.

Τι μέλλει γενέσθαι δεν θα αργήσουμε μάλλον να το μάθουμε, καθώς λίγες μέρες μετά τα γενέθλια του Ποταμιού θα κορυφωθεί –με μια εκδήλωση στην Αθήνα– η πρωτοβουλί­α των τριών. Και καθώς οι ίδιοι την ονομάζουν «Ωρα Αποφάσεων», προφανώς αναγνωρίζο­υν και την ανάγκη επιτέλους να μας τις ανακοινώσο­υν.

Παρότι ακόμη δεν έχει βρεθεί μια φόρμουλα που να οδηγεί στη σύμπραξη των δύο πλευρών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece