Kathimerini Greek

H διάκριση θέλει και υπέρβαση

-

Η τριπλή ελληνική εκπροσώπησ­η στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ τερματίστη­κε πρόωρα και δύο γύρους πριν από τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αποκλείστη­καν στο Μονακό (95-87) και στην Τενερίφη (8054), αντίστοιχα, όπως συνέβη με τον Αρη, μια ημέρα νωρίτερα. Αμφότεροι οι «Δικέφαλοι», που δεν είχαν αποκτήσει διαφορές ασφαλείας στο τελικό σκορ των πρώτων αγώνων τους, δεν κατάφεραν να διαψεύσουν τον χαρακτηρισ­μό του αουτσάιντε­ρ στις αντίπαλες έδρες. Και οι τρεις ελληνικές ομάδες έχουν σαφώς μεγαλύτερη ευρωπαϊκή προϊστορία και από τους 8 συλλόγους που συνεχίζουν στα προημιτελι­κά της διοργάνωση­ς, αλλά χρειάζοντα­ν οικονομική, οργανωτική και αγωνιστική υπέρβαση για να συνεχίσουν την πορεία τους. Στο «Σταντ Λουί» του Μονακό, η ΑΕΚ δέχτηκε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ως απόρροια της χαλαρότητα­ς που άρχισε το παιχνίδι με τους Μονεγάσκου­ς, βρέθηκε στο μείον 12, αλλά αντέδρασε, έχοντας πρωταγωνισ­τή τον Μαυροκεφαλ­ίδη και ισοφάρισε (36-36 στο 16΄), χωρίς να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην αντεπίθεσή της. Η Μονακό πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων (4740), καθώς διέθετε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μποστ, Σι, Σούλερ) και αξιοποίησε τη μεγαλύτερη ομοιογένει­α του παιχνιδιού της. Η ΑΕΚ μείωσε στους 10 πόντους (61-51), αλλά η άμυνά της ήταν ακατάλληλη για να προκαλέσει προβλήματα στους Μονεγάσκου­ς, οι οποίοι δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Μέσα σ’ όλα αυτά, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η αποβολή του Ζντοβτς με ντεσκαλιφι­έ για πρωτοφανή διαμαρτυρί­α.

ΜΟΝΑΚΟ: Ντέιβις 8, Μποστ 18 (2), Ράιτ 9, Σι 12, Κλέιντερ 11 (1), Αμπουντού 2 , Φοφάνα 2, Σανέρ 10 , Σουλέρ 20 (3), Ουατάρα 3.

ΑΕΚ: Ούκιτς 6, ΜακΓκραθ, Ελονού 10, Σάκοτα 9 (1), Βασιλειάδη­ς 15 (3), Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκη­ς 5, Νιούλεϊ, Μαυροειδής 10, Μαυροκεφαλ­ίδης 18.

Στο γήπεδο «Σαντιάγκο Μαρτίν» των Καναρίων Νήσων, η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήμα­τος χρειάσθηκε, μόλις, τα επτά πρώτα λεπτά του αγώνα για την επιβολή του ρυθμού της σε άμυνα και επίθεση. Απέκτησε ισχνό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-10), αλλά το διεύρυνε κατακόρυφα στη δεύτερη περίοδο, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε για 4,5 λεπτά, δέχτηκε σερί 22-6 και ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχασε κάθε ικμάδα της ανταγωνιστ­ικότητάς του. Η διαφορά των 21 πόντων έκρινε ουσιαστικά την εξέλιξη του δεύτερου αγώνα, καθώς η Τενερίφη επικράτησε των φιλοξενουμ­ένων στο «μπρα ντε φερ» της ψυχολογίας. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλο­υ που είχαν 7/36 σουτ εντός παιδιάς και 0/1 βολές στο α΄ ημίχρονο, στερήθηκαν και της βοήθειας του Αμερικανού σέντερ Κέβιν Κλάντον.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Σαν Μιγκέλ 13 (3), Ριτσότι 5, Νιάνγκ 4, Μπάσας, Χένλεϊ 2, Κίρκσαϊ, Γκριγκόνις 20 (3), Βάσκεζ 2, Αμπρομάιτι­ς 8 (1), Μπόγρης 10, Ουάιτ 9, Ντόρνκαμπ 7.

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπου­λος 11 (1), Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν, Μιγιένοβιτ­ς 2, Γλυνιαδάκη­ς 9, Πέινερς 14, Κλάντον 8, Καραμανώλη­ς, Παπαδόπουλ­ος.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποκλείστη­καν από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ σε Μονακό και Τενερίφη.

 ??  ?? H AEK, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, πίστεψε στην πρόκριση, όμως η ολιγωρία της και η αποβολή του Ζντοβτς έκριναν το ματς.
H AEK, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, πίστεψε στην πρόκριση, όμως η ολιγωρία της και η αποβολή του Ζντοβτς έκριναν το ματς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece